Cojile de oua contin 90% calciu si sunt o sursa ideala de minerale. Corpul absoarbe cu usurinta acest mineral deoarece compozitia chimica a acestora este identica cu oasele si cu dintii umani. O doza mare nu numai ca trateaza deficienta de calciu, dar previne si dezvoltatea osteoporozei si ajuta la un colesterol marit si la hipertensiune, dar stimuleaza si maduva osoasa sa produsa mai multe celule rosii.
Mai mult, acestea contin fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor, crom si molbiden. Asadar, multi experti au studiat folosirea acestor coji de oua macinate ca un supliment natural eficient cu calciu. in functie de varsta, doza recomandata este intre 1,5 si trei grame de coji de oua macinate.
Pentru tiroida foloseste cojile de la 8 oua, spala-le bine si usuca-le, fa-le pudra si pune-le intr-un procesor alimentar cu doua lamai si lasa in frigider cateva zile pana ce acestea se topesc. Strecoara lichidul si amesteca cu un litru de brandy si cu un kilogram de miere, lasa sa stea o saptamana si apoi poti sa il folosesti; o lingura de trei ori pe zi, inainte de mese.
Pentru gastrita si ulcer, amesteca pudra cu o lingura de nucsoara macinata si cu doua linguri de suc de lamaie. Lasa in frigider pana se topesc cojile si apoi adauga 100 ml de lapte cald. Ia o lingura de doua ori pe zi, pe stomacul gol dimineata si seara inainte de a te culca.
Pentru a-ti intari organismul, amesteca pudra de la 5 coji cu 3 litri de apa, lasa in frigider pentru cateva zile si apoi foloseste-o ca pe apa de baut. Bea 3 cesti pe zi, cu putina zeama de lamaie.
Sursa: sanatate.bzi.ro