În acest an, Consiliul Judeţean Arad se implică în proiectul „Let’s do it”, o acţiune de igienizare a întregului judeţ, cu scopul declarat de protejare a mediului, de înfrumuseţare a întregului judeţ.
„Ne dorim cât mai mulţi voluntari din rândul arădenilor, implicarea ONG-urilor, a instituţiilor locale, a administraţiilor locale pentru ca împreună să facem un Arad mai curat, mai puţin poluat. Judeţul Arad e al nostru, al tuturor, este principala poartă de intrare în România şi trebuie să-l păstrăm curat şi frumos”, a afirmat Claudia Boghicevici, vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Arad.
Consiliul Judeţean Arad susţine acest eveniment şi va sprijini transportul voluntarilor dacă este necesar, spre zonele unde se va desfăşura colectarea de gunoaie. La acest eveniment participă peste 35 de primării, instituţii, operatori economici, cât şi peste 10 ONG-uri. Numărul de voluntari înscrişi până în prezent a depăşit borna 4700. Orgnanizatorii naţionali ai evenimetului pun la dispoziţia participanţiilor 6000 de saci, 6000 de perechi de mănuşi şi 5000 de sticle de apă.
„Deşi judeţul Arad este mai curat decât în 2010, anul debutului Let’s do it în România încă mai este nevoie de Ziua Naţională a Curăţeniei. Au fost identificate peste 60 de zone cu gunoaie pe care încercăm să le curăţăm sâmbătă cu cei 5000 de voluntari pe care sperăm să ni se alăture în acest eveniment. Ne bucură că şi în acest an avem alături de noi Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, instituţiile deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Afacerilor Interne, operatorii de salubritate şi operatori economici locali”, a decalarat Dan Paicu, preşedintele Asociaţiei Efect Verde.
Acţiunea se desfăşoară, în toate unităţile administrativ implicate în proiect sâmbătă, 24 Septembrie între orele 09.00-15.00.
În municipiul Arad, acţiunea debutează în Piaţa Avram Iancu unde începând cu ora 08.30 se pot prezenta atât voluntarii care doresc să se înscrie cât şi cei înscrişi deja pentru a ridica materialele şi pentru a fi repartizaţi în locaţiile cu deşeuri din jurul municipiului. Pentru voluntarii din judeţ materialele pentru curăţenie se vor ridica din locurile organizate de către primarii.
Program :
09.00 – înscriere voluntari
09.00 -10.00 – deplasare în zonele cartate
10.00- 13.00 – colectare deşeuri, curăţare zone
13.00- 14.00 – centralizarea şi comunicarea rezultatelor
24- 27 septembrie – ridicarea sacilor de deşeuri de către operatorii de salubritate