CINCI TRUCURI PENTRU A MENTINE ALIMENTELE PROASPETE

by Cosmin Mihuta
Te enerveaza faptul ca fructele se strica la cateva zile dupa ce le cumperi? Vrei sa gasesti o metoda miraculoasa prin care rosiile sa reziste mai mult in frigider? Internetul este plin de astfel de sfaturi, dar cum le separi pe cele verificate de asa zisele mituri din bucatarie? Noi va facem treaba mai simpla si v-am pregatit 5 recomandari testate si aprobate de blogeri, oameni de stiinta si bucatari.
Daca infasuram varful unei maini de banane intr-o folie de plastic, acestea vor rezista mai mult. Prin varf, bananele elibereaza gaz etilen natural, iar daca il acoperim pe acesta, vom preveni ca o parte din gaz sa ajunga la restul bananelor. Pentru o eficienta sporita, separati bananele si infasurati-le pe fiecare.
Gateste legumele de indata ce le cumperi, pentru a preveni irosirea mancarii. Poti prepara si pune la frigider o portie de legume timp de cateva zile. Dupa aceea, le poti incalzi la temperatura camerei si serveste-le alaturi de o vinegreta pentru salata sau intr-o omleta consistenta.
Cartofii nu vor incolti daca vor fi tinuti in preajma unui mar. Cei de la “America’s Test Kitchen” au depozitat doi saci de cartofi, dintre care unul continea si un mar, intr-un loc intunecat. Dupa trei saptamani, un cartof din sacul fara mar a incoltit, iar dupa cinci saptamani, au incoltit cu totii. De cealalta parte, in sacul cu un mar nu au existat probleme decat dupa opt saptamani!
Pentru a mentine proaspete capsunile sau fructele de padure, nu trebuie decat sa le trecem printr-o baie diluata de otet (o parte otet, trei parti apa). Astfel, le vom prelungi durata de viata pentru zile sau chiar saptamani intregi. Otetul este un dezinfectant natural si un ucigas al mucegaiului. Asigurati-va ca uscati bine fructele dupa acest procedeu si depozitati-le intr-un compartiment prevazut cu prosoape de hartie.
Daca tinem rosiile cu frunzulita in jos, le putem mentine proaspete timp de o saptamana in afara frigiderului. Frigiderul usuca rosiile si le face sa-si piarda aroma. Unii spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca frunzulita este un punct de iesire pentru hidratare si un punct de intrare pentru mucegai si bacterii.
Sursa: http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/5-trucuri-pentru-a-mentine-alimentele-proaspete.html
Facebook Comments