Ingrediente pentru choux a la creme
Pentru aluat
250 ml apă
150 g făină
100 ml ulei
4 ouă
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g frişcă
1 borcan gem de căpşuni
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
1 lingură unt moale
1 lingură nes
Pentru decor
10 căpşuni proaspete
Mod de preparare pentru choux a la creme
Se pune la fiert apa, praful de sare şi uleiul într-o crăticioară, la foc mic. Când dă în primul clocot, se ia de pe foc, se toarnă toată făina dintr-o dată, se pune la loc pe foc şi se amestecă energic până când se uniformizează compoziţia. Se lasă la răcit.
Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine până se încorporează fiecare. Se introduce compoziţia într-un poş, cu ajutorul căruia se pun grămăjoare într-o tavă ne-unsă. Se coc, la foc moderat, circa 25 de minute. Nu este voie să se deschidă cuptorul în primele 15 minute, deoarece nu mai cresc.
Între timp, se freacă spumă untul, se adaugă nessul amestecat cu o lingură de zahăr, apoi se adaugă treptat restul de zahăr bătând în continuare. Se taie un capac la fiecare chou, se unge cu gem, se umple cu frişcă, se pune capacul şi se îmbracă cu glazura de ness. Choux a la creme se servesc cu căpşuni proaspete.
Sursa: clickpoftabuna.ro