Surse din mediul judiciar afirmă pentru STIRIPESURSE că ancheta în dosarul atentatului cu bombă de la Arad, în care a fost ucis un om de afaceri nu bate pasul pe loc iar anchetatorii ar verifica piste ce ar putea conduce către MApN.
Concret, susțin sursele citate, ar fi vorba de un amplu raport informativ în care se regăsesc hărți relaționale din lumea crimei organizate arădene.
Raportul a fost transmis procurorilor din zona contra-spionajului armatei, și ar indica faptul că în anturajul unora dintre membrii lumii interlope arădene s-ar regăsi și angajați ai MApN, scrie stiripesurse.ro.
Situația devine cu atât mai complicată spun sursele citate întrucât acum anchetatorii au piste mai largi și un număr considerabil de persoane ce trebuie avute în vizor în legătură cu ansamblul general al faptei penale, respectiv cu modalitatea de procurare a materialului explozibil, cu sursa și cu persoanele care l-au montat pe mașina afaceristului.
În altă ordine de idei, explică sursele din mediul judiciar, anchetatorii din dosarul atentatului cu bombă nu ar fi fost la curent cu toate posibilele legături dintre lumea interlopă și posibili angajați ai MApN dar aveau la rândul lor hărți relaționale privind sfera crimei organizate arădene.
Potrivit acestora problematica constă nu în anturarea efectivă cu o persoană sau alta ci cu accesul pe care o persoană angajată a MApN o are în cadrul instituției de apărare, mai scrie stiripesurse.ro.
Totodată și cunoștințele și expertiza unor astfel de angajați pretins anturați în sfera crimei organizate poate fi problematică într-un astfel de caz, mai susțin sursele citate.
În luna iunie, un înalt oficial de la nivelul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a explicat pentru STIRIPESURSE gradul de implicare a instituției în ancheta generală declanșată de executarea unui asasinat la comandă cu bombă la Arad.
Potrivit acesteia atât MApN cât și serviciul secret militar, Direcția de Generală de Informații a Armatei (DGIA), pun cap la cap piesele de puzzle generate de evenimentul violent din vestul țării.
”Nu suntem implicați ca structură în mod oficial în această anchetă, dar pe baza planului de cooperare asigurăm tot suportul informativ și toată expertiza ce o avem pentru rezolvarea acestei probleme care vizează România, nu neapărat numai Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
În aceste condiții pot spune sub rezerva anonimatului că atât MApN cât și DGIA, prin specialiștii pe care îi avem în Academia de Tehnică Militară, specializați în armament și muniții, vom face verificările noastre cât și expertizele noastre.
În primul rând am declanșat o inventariere în toate depozitele militare ale MApN pentru a fi perfect siguri că sursa și proveniența acelui explozibil nu poate fi de la MApN sau altă structură românească.
Luăm toate măsurile în plan informativ și comunicăm orice informații avem cu toate instituțiile pentru deslușirea acestei chestiuni”, a explicat pentru STIRIPESURSE înaltul oficial din cadrul Ministerului Apărării Național, consultat pe tema anchetei asasinatului cu bombă de la Arad.
Întrebat ce anume se verifică în cadrul controlului demarat sursa citată a precizat că se verifică în detaliu atât muniția existentă cât și cantitățile și tipurile de explozibil existent în toată țara.
Aceeași sursă a opinat pentru STIRIPESURSE că cel mai probabil că urmare expertizării științifice a urmelor de la fața locului a materialului folosit în explozie se va dovedi că substanța nu putea avea proveniență românească.