Pe numele celor doi bărbați reținuți ieri pentru violare de domiciliu, lovire și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal, magistrații Judecătoriei Lipova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Știrea inițială:
Polițiștii orașului Lipova, împreună cu cei ai Secției 8 Rurală au depistat și reținut doi tineri, bănuiți de săvârșirea a 3 infracțiuni, în concurs. Aceștia vor fi prezențați magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.
În noaptea de 11/12 noimebrie a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din Vărădia de Mureș au fost sesizați despre faptul că două persoane de sex masculin au pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității, și pe fondul unor neînțelegeri ar fi lovit un cetățean turc de 34 de ani, după care ar fi plecat. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, indicând una dintre persoanele în cauză.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 30 de ani, din județul Caraș-Severin, împreună cu un tânăr de 20 de ani, din județul Hunedoara, identificat de polițiști ulterior, la data și ora antemenționate ar fi pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității Vărădia de Mureș, unde cetățeanul turc se afla împreună cu concubina sa de 26 de ani, din județul Sibiu. Aceștia ar fi lovit cetățeanul turc, ulterior ar fi luat-o cu forța pe tânăra de 26 de ani și ar fi transportat-o cu mașina fără voia acesteia pe traseul Vărădia de Mureș – Deva – Timișoara – Lipova – Arad. Tânăra ar fi reușit să scape, în dimineața zile de 12 noiembrie a.c., într-o intersecție semaforizată de pe raza municipiului.
Cei doi bărbați au fost depistați de polițiști pe raza localității Lipova, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi propuși magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.