In sezonul rece te poti proteja de boli si cu ajutorul unor ceaiuri de plante. Descopera in randurile de mai jos cateva ceaiuri care te ajuta sa tratezi simptome si afectiuni specifice iernii precum raceli, durere in gat si depresie. Mai mult, vei afla si ceaiul de detoxifiere al dr. Oz.
Din fericire, natura ofera ceaiuri de plante linistitoare pentru aceste afectiuni. Aveti incredere in noi cand va spunem ca o cana cu ceai poate fi cel mai bun prieten al tau in aceasta iarna. Daca te gandesti sa te opresti si pe la raftul cu ceaiuri de plante in calatoria ta prin supermarket, iata cateva sugestii:
Ceaiuri de plante: musetel pentru relaxare
Regele ceaiurilor din plante, musetelul poate face multe pentru sanatatea ta. Poate sa reduca inflamatia, relaxeaza mintea si calmeaza durerile in gat. Oamenii il folosesc, de asemenea, pentru a trata diverse probleme intestinale. In cazul unora are efecte pozitive si in anxietatea si depresia de iarna. Puteti consuma cate o cana in fiecare seara, inainte de culcare. Are si un gust bun, mai ales daca adaugati si putina miere.
Ceai de ghimbir pentru stimularea circulatiei
Ghimbirul nu putea lipsi de pe lista cu ceaiuri de plante pentru iarna. O cana de ceai de ghimbir are efect energizant si ajuta la ameliorarea indigestiilor. De asemenea, consumul acestui ceai in timpul racelii si gripei poate contribui la ameliorarea unor simptome precum durerea in gat si cefaleea.
De asemenea, poate stimula circulatia, accelereaza digestia si sporeste imunitatea. Totodata, contribuie la diminuarea riscului de infectie, acest efect fiind datorat unui compus numit gingerol. In plus are efect antiinflamator, fiind benefic in caz de dureri musculare, articulare, luxatii sau entorse.
Ceaiuri de plante: menta pentru indigestie, lemn dulce pentru raceala
Daca vreo mancare traditionala va cauzeaza disconfort digestiv puteti incerca ceaiul de menta. Te ajuta in stari de greata si voma, indigestie, balonare. Are si afect decongestionant – datorita mentolului. Astfel, ceaiul de menta poate ameliora simptome precum nasul infundat si tusea, facilitand in acelasi timp expectoratia si calmand durerile in gat.
In perioadele de gripa si raceli, ceaiul de lemn dulce dulce scade febra, lupta impotriva infectiilor si ajuta organismul sa se recupereze mai repede. Mai mult, tusea seaca, iritativa, dar si cea plina, durerea in gat, raguseala, toate se pot trata cu aceast ceai.
Ceai de roinita pentru mai putin stres si un somn odihnitor
La sfarsitul unei zile lungi, obositoare, fa-ti timpo sa-ti prepari o cana de ceai de roinita. Aceasta planta, cunoscuta si sub numele melisa, ajuta la restabilirea echilibrului emotional. Are actiune favorabila in eliminarea tensiunilor interioare acumulate din cauza stresului si a gandurilor negative.
Are o aroma delicata si este folosit pentru a trata anxietatea, problemele de somn, neliniste si chiar hipertensiunea arteriala. Consumat seara favorizeaza instalarea unui somn linistit, odihnitor.
Urzica pentru alergii, armurariu pentru ficat obosit
Urzica te poate intepa, dar te poate si vindeca! Ceaiul de urzica este un antiinflamator natural care a fost folosit de sute de ani pentru a vindeca o varietate de afectiuni. Ajuta in tratamentul alergiilor, dar si al artritei. De asemenea, ajuta la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei. Combate starile de oboseala si epuizare, imbunatatind tonusul si rezistenta organismului.
Toti simtim efectele meselor imbelsugate de sarbatori. Intre cele mai bune ceaiuri de plante pentru ficat, armurariul ocupa un loc special. Acest ceai este folosit adesea ca parte in dietele de detoxifiere. Armurariul stimuleaza functia hepatica si protejeaza ficatul de efectele toxice ale alcoolului si medicamentelor. Bea ceai de armurariu o saptamana si ar trebui sa simti o diferenta.
Ceaiuri din plante: reteta detoxifianta a dr. Oz
Ceaiul detoxifiant recomandat de dr. Oz este usor de preparat. Este un amestec de chimen, coriandru si seminte de fenicul. Are un gust placut, usor picant si ajuta la eliminarea toxinelor. Atunci cand il bei simti cum iti incalzeste tot corpul si iti ofera o stare reconfortanta.
Sursa: bzi .ro