Ceaiul de oregano este un remediu excelent pentru tuse

by Cristian Dobre
Este un condiment bun pentru pizza și paste, însă și un excelent remediu pentru tuse, astm, sinuzită și bronșită. Ceaiul de oregano aduce o mulțime de beneficii pentru corp.
Oregano este recunoscut pentru aroma lui delicioasă și este folosit des în preparatele italienești. Însă, oregano mai este și foarte sănătos, fiind recunoscut din vremuri străvechi ca plantă medicinală cu multe beneficii pentru corp.
Cercetările arată că oregano are un puternic efect antibacterian, antioxidant, anticancer și antiinflamator, astfel că ai toate motivele să-l consumi cât mai des și să prepari chiar și ceai din el.

Ce conține oregano?

Oregano abundă în nutrienți cu multiple beneficii pentru corp. Conține vitamina A, C, E, K, fibre calciu, niacină, mangan, acid folic, magneziu, fier, zeaxantină și luteină. De asemenea, această plantă mediteraneană ajută la o bună detoxifiere a corpului, reglează nivelul hormonal și este una dintre cele mai puternice plante cu efect antioxidant.
Cercetătorii susțin că efectul antioxidant al plantei de oregano este de 42 de ori mai puternic spre deosebire de cel oferit de mere. Chiar dacă este consumat sub formă uscată, oregano este la fel de sănătos.
Prin urmare, încearcă să folosești oregano în mai multe preparate, nu numai în rețetele italienești. Oregano merge de minune pe pâine prăjită cu ulei de măsline, în salata orientală, în toate salatele și dressingurile pentru ele, în combinație cu ouăle și cu orice legumă la cuptor. De asemenea, oregano se presară peste carnea lăsată la marinat, deoarece împiedică formarea compușilor toxici care rezultă prin expunerea cărnii la ulei/grătar.
Oregano poate să fie consumat sub foarte multe forme, de la planta proaspătă (care nu este la fel de aromată precum varianta uscată) sau uscată până la ulei sau capsule cu oregano. O altă metodă bună este aceea de a face ceai de oregano.

La ce este bun oregano?

O substanță din oregano, numită carvacrol, a fost studiată de mai mulți specialiști și s-a demonstrat în urma testelor că are un puternic fect anticancerigen, în special în cazul tumorilor la prostată și sân.

De asemenea, oregano mai este un remediu excelent pentru numeroase probleme medicale, cum ar fi:
– răceală și tuse;
– astm;
– artrită;
– tulburări digestive;
– acnee;
– mătreață;
– bronșită;
– durere de dinți;
– balonare;
– durere de cap;
– reflux gastro-esofagian;
– alergii;
– paraziți intestinali;
– infecții ale tractului urinar;
– crampe menstruale.

Cum să faci ceai de oregano

Acest ceai de oregano poate să fie consumat zilnic și este bun pentru tuse, răceală, sinuzită, infecții, ast, reumatism, bronșită și paraziți intestinali.
Ai nevoie de:
– 4-6 linguri cu oregano uscat
– 2 căni cu apă
– o felie de lămâie
– miere de albine (opțional).
După ce ai fiert apa, se stinge focul și se adaugă oregano uscat.
Lasă la infuzat sub capac, timp de 5 minute.
Strecoară ceaiul și după ce s-a răcit puțin poți să adaugi lămâie și miere de albine.

Cum să folosești uleiul de oregano

Este un remediu excelent pentru diverse infecții, cum ar fi candidoza.

De asemnea, uleiul de oregano inhibă dezvoltarea bacteriei E. Coli care cauzează infecțiile de tract urinar și favorizează eliminarea paraziților intestinali.

Uleiul de oregano poate să fie folosit pentru infecții ale unghiei

Pune în apă caldă câteva picături de ulei de oregano și ține picioarele câteva minute. Mai poate să fie masat pe zona cu problemă, însă numai după ce s-a diluat puțin cu ulei de măsline (1 picături de ulei de oregano într-o lingură cu ulei de măsline/cocos).

Inhalații cu ulei de oregano pentru sinuzită și nas înfundat

Pune câteva picături de ulei de oregano într-un vas cu apă fierbinte și fă inhalații pentru a ușura simptomele sinuzitei și ale răcelii.

Ulei de oregano sub limbă pentru a trata infecțiile și paraziții intestinali

Diluează 1 picături de ulei de oregano cu 2-3 picături de ulei de măsline, pune o picătură sub limbă  din amestecul obținut, stai câteva minute, după care clătește gura cu apă.

Se repetă acest ritual de patru ori pe zi.

Sursa: eva.ro
Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate