Trăim vremuri complicate și zi de zi suntem supuși stresului. În astfel de condiții, cum am putea obține o stare de bine? În natură găsim întotdeauna răspunsul, pentru că a trăi în contact cu natura ne face să ne simțim bine. De asemenea, îi putem întinde o mână de ajutor naturii, apelând și la metodele moderne de tratament, cum ar fi ultrasunetele.
Această terapie accelerează procesul de vindecare al țesuturilor, îmbunătățește fluxul sangvin și ajută la vindecarea cicatricilor. De asemenea, alte efecte ale terapiei care trebuie amintite: reducerea proceselor inflamatorii și ajutor oferit în vindecarea fracturilor osoase.
Ce sunt ultrasunetele?
Cunoaștem această terapie ca o tehnică de diagnosticare, dar ce sunt, de fapt, ultrasunetele? Ultrasunetele sunt unde acustice care depășesc frecvența maximă percepută de urechea umană, adică 20000 Hz, și sunt un ajutor valoros în fizioterapie. De fapt, iradierea cu ultrasunete generează un efect similar cu cel al unui mic masaj și, de asemenea, un efect termic, încălzind locul în profunzime. Un amestec de acțiuni care asigură facilitarea schimburilor celulare și intracelulare.
Ce beneficii are această terapie?
În fizioterapie, ultrasunetele sunt utilizate mai ales pentru a reduce durerea pacienților, dar domeniile de utilizare ale acestora sunt multe, ultrasunetele având proprietăți care iradiază țesuturile biologice. Undele sonore, care pătrund în zona de interes, eliberează energie, care apoi este transformată în căldură, producând astfel un efect termic, cu toate beneficiile sale. Pe lângă eliberarea căldurii, o altă funcție pozitivă a ultrasunetelor este variația presiunii indusă de stresul mecanic generat de mișcarea moleculelor de țesut.
Trebuie să știi că terapiile cu ultrasunete sunt nedureroase, neinvazive și au un potențial terapeutic foarte ridicat.
Sursa: csid.ro