În ce situații nu ai voie să bei ceai negru

by Dana B.

Bogat in antioxidanti, minerale si vitamine, ceaiul negru este adesea folosit pentru tratarea diverselor probleme ale organismului. Un studiu realizat in Australia a dovedit faptul ca ceaiul negru poate scadea tensiunea arteriala si ne poate feri de bolile de inima. De asemenea ceaiul verde previne aparitia mai multor tipuri de cancer cum ar fi cel la san, cel bucal, cel esofagian sau cel de piele.

Din cauza continutului ridicat de cofeina, ceaiul negru poate produce insomnii, creste cantitatea de acid gastric – agravand simptomele ulcerului, scade nivelul de sodium/potasiu din sange (datorita efectului diuretic) si creste tensiunea arteriala.

Din cauza cafeinei, persoanele ce sufera de afectiuni hepatice, cardiace sau de diabet pot consuma ceai negru doar dupa ce au consultat un medic specialist. Ceaiul negru, ca si cafeaua, impiedica absorbtia fierului si nu trebuie consumat inainte si dupa masa (poate fi consumat cu o ora inainte de masa si la o ora si jumatate dupa aceasta).

Pentru femeile insarcinate nu este indicat sa consume mai mult de doua cani de ceai negru pe zi. Din cauza continutului ridicat de cofeina, consumul de ceai negru poate dauna sarcinii.

Ceaiul negru afecteaza activitatea adenozinei, o substanta folosita la evaluarea stresului cardiac. Nu consumati ceai negru sau alte produse ce contin cofeina cu cel putin 24 de ore inainte de efectuarea testului.

Consumul de ceai negru in acelasi timp cu efedrina poate produce o stimulare prea mare a sistemului nervos si poate duce la efecte adverse grave. Efecte similare si in cazul antidepresivelor.

Consumul de antibiotice poate diminua capacitatea organismului de a elimina cofeina. Consumul de ceai negru poate anula efectul somniferelor. Ceaiul negru impiedica coagularea sangelui.

 

Sursa: sanatatea.bzi.ro

Facebook Comments