Ce schimbări simple poți face în viața ta pentru a-ți îmbunătăți relația cu banii

by webeditor

credit IFN 12rate

Gestionarea finanțelor influențează direct calitatea vieții, iar stresul sau incertitudinile pot reduce semnificativ fericirea zilnică, motiv pentru care este esențial să dispui de un plan financiar clar. Specialiștii recomandă diverse strategii pentru o bună administrare a resurselor pentru ca atunci când te găsești în situații dificile să știi că ai o rezervă de bani pe care o poți folosi. Sunt mulți cei care aleg să se împrumute de la prieteni, însă acesta este primul pas către deteriorarea relațiilor și este de evitat. În schimb, un credit de la IFN poate fi o soluție mult mai bună prin care să îți redobândești independența financiară.

Identifică ce cheltuieli sunt prioritare

Primul pas în reevaluarea gestionării banilor este să identifici și să prioritizezi nevoile tale financiare. Poate vrei să îți cumperi propria locuință, o mașină nouă, să mergi într-o vacanță bine meritată sau să achiziționezi un gadget de care ai nevoie, stabilirea clară a obiectivelor te poate mobiliza să economisești în mod eficient, ocazie cu care cresc șansele de a-ți atinge obiectivele.

Pregătește rezerve financiare

Economiile sunt baza unui buget echilibrat, fiind esențială alocarea unei părți din veniturile lunare către un fond de economii. Prin disciplină poți acumula resursele necesare pentru obiectivele tale principale fără sacrificii excesive, iar această strategie te pregătește pentru eventuale situații neplăcute, dar îți conferă și o libertate financiară, știind că ai resurse pentru orice urgență.

Aplică strategia clasică 50/30/20

 

Multor persoane le este greu să înceapă să economisească din cauza practicilor financiare nesănătoase formate de-a lungul anilor, dar un plan de acțiune bine definit poate fi soluția ideală. Experții financiari sugerează alocarea veniturilor în trei categorii principale: 50% pentru necesități esențiale cum ar fi cheltuielile cu locuința, alimentația și transportul; 30% pentru lucruri și activități care îți aduc plăcere; și 20% destinat economiilor. Aceasta este o practică întâlnită în toată lumea care ajută la o organizare financiară mai bună, atât pentru persoanele singure, cât și pentru întreaga familie.

Nu mai cumpăra impulsiv

 

Pentru a începe să economisești trebuie să îți revizuiești și să corectezi obiceiurile prin care consumi banii. Cheltuielile aparent minore, de exemplu o cafea luată zilnic din oraș, comenzi frecvente de mâncare, achiziția de îmbrăcăminte și accesoriile de ultimă modă sau gadgeturi noi, se adună și pot deveni semnificative la sfârșitul lunii. O analiză atentă a acestor costuri te poate ajuta să identifici unde poți economisi mai ușor prin renunțarea la cheltuielile care se dovedesc a nu fi necesare. De exemplu, cafeaua pe care o cumperi din oraș o poți prepara direct acasă și lua cu tine sau poți servi direct una preparată la birou. Pe această cale poți economisi peste 100 de lei lunar, suma care poate merge către un fond de rezervă.

Împrumută cu cap atunci când ai nevoie

 

Adoptarea unor obiceiuri financiare pozitive poate să dureze o perioadă mai lungă, timp în care este nevoie de determinare, dar și de un impuls. Așadar, dacă ai datorii care îți împiedică progresul, un credit de la IFN ar putea să te ajute să le achiti și să pornești cu dreptul în gestionarea bugetului personal. De exemplu, la 12rate poți accesa sume între 500 și 50.000 de lei pe care să le folosești fără limite, cu un plan de rambursare în rate fixe pe durata a 12 luni, astfel încât să nu influențeze noile tale strategii financiare.

Cu disciplină și o bună organizare, vei putea să îți îmbunătățești relația cu banii și să te bucuri de viață zilnic, așa că descoperă ce tipuri de credite găsești la 12rate și ia cea mai inspirată decizie!

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate