Specialiștii te sfătuiesc să ai o dietă bogată în fibre, cu o varietate de fructe și legume proaspete dacă vrei ca ridurile să îți apară cât mai târziu. Fructele și legumele au puține calorii, așa că poți mânca mai multe porții pe parcursul unei zile și datorită vitaminelor și antioxidanților pielea rămâne fermă și tânără mai mult timp.
Fructe de pădure
Acestea sunt bogate în antioxidanți ce repară și protejează celulele epidermei. Printre cele mai bune pe care le poți mânca sunt zmeura, afinele și murele, dar poți mânca și fructe asemănătoare, precum căpșunele sau cireșele.
Broccoli
Quercitina este un antioxidant puternic care se găsește în broccoli în special, precum și în ceapă, merișor și mere. Este un anti-inflamator natural care păstrează fermitatea pielii cât mai multă vreme.
Spanac
Legume precum spanacul sau varza kale sunt bogate în luteină, care îmbunătățește hidratarea pielii. Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât este mai elastică, iar apariția ridurilor întârzie.
Ceai
Ceaiul conține aceeași antioxidanți care se găsesc și în ciocolata neagră și vinul roșu, dar ca să fii într-adevăr protejată de trecerea timpului trebuie să bei cel puțin patru cești de ceai pe zi, în fiecare zi. Ceaiul verde este cel mai bun în acest sens.
Roșii
Fructele roșii în general conțin licopen, substanța care îți protejează pielea de radicalii liberi. De asemenea, dacă mănânci multe roșii, pielea ta va fi mai protejată de razele soarelui.
Boabe de fasole
Boabele negre de fasole și boabele de soia conțin foarte mulți antociani, ce au proprietăți anti-ageing.
Ce să mai mănânci ca să nu faci riduri: somon, nuci, usturoi, rădăcinoase galbene și portocalii și este foarte important să bei multă apă (și ceai) în fiecare zi.