Venirea primaverii aduce odata cu ea si cel mai bogat sezon al anului in alimente proaspete.
Recomandat este sa consumam produse abundente in substante nutritive, in special fructe care ofera energia necesara zilnica pentru a trece usor peste incercarile cotidiene.
Organismul nostru are nevoie de fructe, ele sunt bogate in vitamina A, B, C si betacaroten.
Un alt beneficiu este faptul ca fructele contin apa , lucru cara ajuta la echilibrarea balantei sarurilor in organism .
Fructele recomandate :
Merele
Pe langa faptul ca este un aliment foarte gustos, marul ofera si multe beneficii pentru sanatatea ta.
Merele sunt bogate in fibre si antioxidanti care previn aparitia bolilor cronice .Consumul merelor cu coaja este recomandat!
Merele ajuta plamanii, au grija de pielea ta, trateaza durerile de cap si indulcesc alimentele intr-un mod sanatos.
Capsunile
Gustoase, dar mai ales nutritive, capsunile regleza temperatura corpului, mentin fermitatea pielii si ajuta la prevenirea tumorilor maligne si a leucemiei.
Bananele
Ele sunt apreciate pentru aportul mare de vitamine si minerale .Este un aliment indicat consumului in perioada de primvara deoarece are in cantitati considerabile potasiu, fibre si carbohidrati.
Grepfrutul
Este o sursa importanta de vitamina C, potasiu si acid folic.
Consumul fructului ofera mult mai multe substante nutritive fata de orice alt suc natural baut.
Sunt recunoscute pentru potasiul pe care il ofera, vitamina C si fibre .
Kiwi este un ingredient de baza ,aceasta ajuta la optimizarea imunitatii.
Sursa: revistateo.ro