O paine care se faramiteaza este semn ca aceasta nu mai este proaspata. Dupa ce cumparam paine, multi o depozitam intr-o cutie speciala, de regula din lemn. Lemnul, totusi, prinde umezeala inauntru si poate sa atraga mucegaiul. Iata cateva trucuri pentru a pastra painea proaspata mai mult timp, potrivit Sfat naturist:
1. Painea se pastreaza foarte bine daca imediat dupa ce o cumparam, o taiem felii, o punem intr-o punga de plastic si o bagam in frigider. Scoateti-o cu cateva minute inainte de a o pune pe masa si veti manca paine proaspata.
2. Painea ramane proaspata multa vreme, daca in vasul de pastrare se pune un mar sau un cartof curatat.
3. Painea taiata felii ramane proaspata, daca peste cosul in care se afla, puneti o hartie unsa cu unt.
4. Daca nu aveti o cutie speciala pentru paine, tineti-o intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia se pune o felie de cartof curatat sau o gramajoara de sare. Astfel, painea se va pastra proaspata.
Sursa: sanatate.bzi.ro