Salsa pe bază de roșii este o variantă clasică, dar creativitatea bucătarilor a adus și fructele în mixul de salsa. Testează rețetele de salsa care se potrivesc când mergi la un grătar, la picnicuri, când organizezi petreceri acasă sau orice alte întâlniri cu prietenii sau membrii familiei.
Dincolo de rețetele obișnuite de salsa, experții în bucătărie au creat combinații speciale pentru vară, când fructele sunt ingredientele ideale pentru a adăuga prospețime, o aromă aparte și a reduce caloriile fără sacrificii. O variantă de salsa pe bază de fructe este foarte utilă și dacă dorești un gust interesant sau mai dulce, în funcție de preferințele tale și ale invitaților. Dacă ai auzit deja de rețetele de salsa cu mango și căpșuni este momentul să testezi și opțiunile neconvenționale propuse de maeștrii bucătari.
Iată ce tipuri de salsa poți pregăti cu fructe în această vară:
1. Salsa picant cu ardei iute și kiwi
Iată un sos de salsa ale cărui ingrediente pot fi găsite tot timpul anului, așa că îl vei putea prepara de fiecare dată când ți se face poftă de ceva bun.
Ingrediente:
– 8 kiwi;
– un ardei iute, tocat mărunt;
– ¼ cană de mărar, tocat fin;
– ¼ cană de ceapă;
– un vârf de cuțit de sare de mare.
Cum se prepară:
Curăță de coajă fructele de kiwi, apoi taie capetele. În continuare taie-le cubulețe mici. Ai grijă să nu fie deja moi pentru că în loc de cubulețe ai putea obține un piure. Adaugă și restul ingredientelor, amestecă bine și servește.
2. Salsa cu ardei gras, portocale și mango
Acum poți savura gustul fructelor într-o variantă nouă, în loc de opțiunea clasică de a pune suc de lime sau sirop peste feliile de mango.
Ingrediente:
– un mango, curățat de coajă, cu sâmburele scos și tăiat felii;
– o ceapă, tăiată solzi;
– un ardei gras portocaliu sau galben, tocat mărunt;
– sucul de la o portocală;
– sucul de la un lime;
– 2 linguri de mărar proaspăt.
Cum se prepară:
Amestecă toate ingredientele într-un bol mare.
Acoperă cu folie de aluminiu, dă la frigider timp de 30 de minute, apoi servește.
3. Salsa cu ardei iute, ceapă și căpșuni
Savurează această rețetă alături de chips-uri rumenite la uptor, pește la grătar sau friptură de pui.
Ingrediente:
– 1kg de căpșuni proaspete, tăiate mărunt;
– 3 linguri de suc de lime;
– 4 cepe verzi, tocate mărunt;
– ¼ linguriță de sare de mare fină;
– un ardei iute, tăiat mărunt și cu semințele îndepărtate.
Cum se prepară:
Amestecă într-un bol mare căpșunile, sarea, ceapa verde, ardeiul iute, iar la final completează cu sucul de lime. Lasă o oră la frigider pentru ca aromele să se combine, apoi bucură-te de gustul revigorant.
4. Salsa cu mure, mărar și suc de citrice
Este o rețetă foarte apreciată de maeștrii în bucătărie, fiind ideală pentru rețetele care conțin creveți.
Ingrediente:
– sucul de la o portocală;
– sucul de la un lime;
– o ceașcă de ceapă, tocată mărunt;
– ½ ceașcă de mărar, tocat mărunt;
– un ardei iute, tocat mărunt;
– o cană de mure, proaspete sau congelate;
– o lingură de sirop de agave sau zahăr brun;
– ¼ linguriță de sare de mare sau sare Kosher.
Cum se prepară:
Pune sucul de lime și cel de portocală într-un bol.
Adaugă ceapa, mărarul și ardeiul iute. În continuare pune și murele, siropul de agave și sarea. Gustă amestecul și mai adaugă suc de lime dacă ți se pare necesar. Pune totul la rece și servește peste o oră.
Sursa: eva.ro
Facebook Comments