Câteva motive pentru care trebuie folosit uleiul de păr

by Cristian Dobre

Indiferent de anotimp, părul are nevoie de îngrijire zilnică. Electrizarea, lipsa volumului, vârfurile despicate și aspectul deteriorat sunt cele mai comune probleme cu care femeile se confuntă atunci când vine vorba despre podoaba capilară. Iată cum pot fi combătute aceste probleme prin folosirea banalului ulei de păr.

Pentru a scăpa de renumitele „bad hair days” (zilele în care coafura nu arată așa de bine cum ne-am dori) e nevoie de îngrijire constantă chiar la noi acasă, dincolo de programarea ocazională la salon. În primul rând, alege cele mai potrivite produse pentru tipul tău de păr. Apoi, nu îți fie teamă să întrebi stiliștii chiar și despre cele mai banale detalii în ceea ce privește produsele. Nu în ultimul rând, încearcă, pe cât posibil, să îți aliniezi alimentația cu obiectivele de îngrijire a părului, pentru că un păr sănătos și strălucitor se menține printr-o dietă adecvată.

Dacă în articolele trecute am amintit despre beneficiile spumei de păr, astăzi vom vorbi despre uleiul de păr. Acest lucru îți amintește cumva de ritualul de frumusețe al bunicii? Nu pica în această capcană. Uleiul de păr, în formulă modernă, e o armă sigură împotriva electrizării, dar este util și pentru hrănirea podoabei capilare și obținerea unui styling de efect. De obicei folosit în salon, uleiul poate fi ușor integrat și în rutina de frumusețe de acasă pentru că:

1.    Accentuează strălucirea firului și definește styling-urile pe bază de volum. În momentul în care părul este uscat pe trei sferturi, aplică ulei la vârfuri și evită rădăcinile, apoi continuă să usuci normal. Părul va căpăta strălucire și elasticitate, fără să pară gras.
2.    Îmblânzește și definește buclele rebele. După ce ți-ai spălat părul ca de obicei, aplică uleiul. Acesta va crea o peliculă protectoare în jurul firului de păr și îl va menține hidratat (marea problemă a acestei texturi fiind faptul că este foarte uscată).
3.    Învinge electrizarea și zilele în care coafura nu se așază așa cum își dorești. Folosește uleiul ca pe un ser, încălzind una-două picături în podul palmei și trecându-le apoi prin părul rebel.

 

Pe termen lung, utilizarea uleiului de păr poate stimula creșterea, hidratarea scalpului, poate preveni apariția mătreții și albirea prematură. Cheia aplicării uleiului de păr este cantitatea pe care o folosim (dacă punem prea mult ulei, vom încărca porii). Pentru persoanele mai sceptice, e bine de știut că nu se poate ști exact cum reacționează părul fiecăruia dintre noi până nu încearcă un ulei anume, până va găsi ceva care să i se potrivească.

Pentru îngrijirea podoabei capilare, se poate folosi atât un ulei de păr din comerț, cu o formulă special concepută pentru tipul fiecărei persoane (pentru păr degradat, pentru păr vopsit, pentru păr decolorat etc.), dar și un ulei 100% natural.

Dintre uleiurile naturale, cele mai recomandate pentru îngrijirea zilnică a părului sunt: uleiul de argan, uleiul din sâmburi de strugure și uleiul de jojoba. Aceste uleiuri sunt potrivite deoarece au o textură ușoară, care nu încarcă firul de păr, deși îl hidratează în profunzime.

Uleiurile naturale pot fi folosite, de asemenea, și pe post de mască de păr, atât ca atare, cât și în asociere cu alte ingrediente la fel de sănătoase și benefice pentru păr. De pildă, uleiul de jojoba poate fi aplicat, după ce este încălzit puțin, pe post de mască de par, iar apoi lăsat să acționeze peste noapte. Dimineață, uleiul se îndepărtează prin șamponare și prin clătire din abundență, iar apoi părul se usucă la fel ca de obicei. Se va putea observa ulterior că părul a căpătat atât volum impresionant, cât și o strălucire aparte.

Un ulei bun pentru păr este și cel de cocos, care hidratează vârfurile tocite, previne ruperea firelor și căderea părului și, în plus, îi stimulează creșterea. Pentru că are un conținut bogat de acizi grași, uleiul de cocos pătrunde în profunzimea firului de păr, făcându-l mătăsos și strălucitor. Persoanele cu scalp gras îl pot folosi doar pe partea de jos a părului, fără să atingă rădăcinile, în timp ce persoanele cu păr uscat pot masa și scalpul și părul pe toată lungimea. Uleiul se lasă în păr cel puțin 30 de minute pentru a acționa, apoi se spală părul cu șampon și se usucă în mod normal.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate