1. Datorita unei substante pe care o contine – cinamaldehida, scortisoara are efecte benefice asupra metabolismului pe care il accelereaza. O lingurita de scortisoara descompune de 20 de ori mai repede glucoza.
2. Are proprietati anti-inflamatorii, ajuta in lupta contra infectiilor si ajuta la repararea tesuturilor deteriorate.
3. Este plina de antioxidanti, precum polifenoli, care se regasesc in scortisoara in cantitate atat de mare, incat poate fi utilizata precum un conservant natural in mancare.
4. Reduce riscul bolilor de inima, intrucat reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, mentinand presiunea sanguina la nivelul optim.
5. Protejeaza celulele impotriva bolilor degenerative si chiar a cancerului. Se pare ca scortisoara este un ingredient toxic pentru celulele canceroase, astfel ca inhiba formarea si dezvoltarea lor.
6. Creste rezistenta organismului la bacterii si ciuperci. Cinamaldehida din scortisoara are proprietati antibacteriene si antifungice si este buna in tratamentul infectiilor respiratorii, deoarece inhiba dezvoltarea anumitor bacterii.