Chiar daca folosesti mult mai putin ulei cand gatesti, asta nu inseamna ca tigaia de teflon te fereste de probleme de sanatate. Din pacate, proprietatile care iti ofera posibilitatea de a gati orice fara sa se lipseasca se datoreaza unor chimicale care pot produce afectiuni ale ficatului si ingerarea lor poate duce la probleme de dezvoltare a organismului.
Exista, totusi, modalitati prin care poti sa reduci riscurile. Substantele sunt eliberate la temperaturi ridicate, asa ca evita incingerea ustensilelor din teflon la temperaturi ridicate si nu infierbanta niciodata tigaia goala. Foloseste ustensile potrivite, din lemn sau silicon, pentru a nu zgaria suprafata tigaii, fiindca astfel risti ingerarea materialului plin de toxine.
Spre deosebire de unele contaminări chimice, substanţele chimice eliberate de teflon pot face rău omului pe termen lung. Unele studii arată că odată cu îmbătrânirea vaselor, cantitatea de ingrediente chimice eliberate creşte, ele ajungând din ce în ce mai mult în alimente. Din păcate, în prezent, nu există reglementări guvernamentale pentru vasele din acest material.
Spala tigaia cu grija si nu o baga in aparatul de spalat vase, pentru ca de regula temperaturile la care sunt curatate vasele sunt inalte, provocand eliberarea toxinelor. Exista, de asemenea, si tigai care nu se lipesc produse din material care nu contine astfel de substante. Sunt marcate drept „produs verde” sau „eco-friendly” si au un invelis care nu se zgarie si nici nu se descompune la temperaturi inalte.
Sursa: sanatate.bzi.ro