CAT DE PERICULOASE SUNT PRODUSELE DE PLAJA DE ANUL TRECUT?

by Paula Craciun

Crema de plajă e valabilă doar un an, loţiunea calmantă de după plajă de anul trecut produce infecţii ale pielii, produsele anti-ţânţari îşi pierd din eficienţă după un an. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii britanici.

  • Soluţii şi creme de bronzare. Studii recente au demonstrat că numeroşi oameni care pleacă în vacanţă se întorc cu probleme ale pielii, din cauza faptului că folosesc loţiuni şi creme de bronzare expirate. Dacă sunt vechi, acestea nu mai asigură protecţia pielii, dar provoacă şi iritaţii supărătoare din cauza compuşilor chimici care se deteriorează în timp.
  • Cremele de după plajă. Cremele de după plajă conţin de obicei aloe vera şi alte plante care tratează arsurile solare. Principalul lor efect este de a răcori pielea şi de a reduce efectul supraîncălzirii, ajutând la regenerarea pielii. Dacă sunt vechi, pot să conţină bacterii, care, după ce sunt aplicate pe piele, provoacă infecţii.
  • Produsele antiţânţari. Nimănui nu i-ar plăcea să fie muşcat de ţânţari la plajă şi, în ţările tropicale, acest pericol este mare. Trebuie ştiut însă că spray-urile şi cremele antiţânţari nu mai sunt bune peste un an. Mai toate folosesc ca ingrediente neurotoxine ce interferă cu sistemul nervos al insectelor, care nu mai au eficacitate în produsele expirate.
  • Cremele autobronzante. Unele persoane îşi dau cu creme autobronzanete şi când merg la plajă, ca să râdă lumea de ele că sunt albe precum brânza. Cremele conţin extracte din sfecla roşie, care reacţionează cu stratul superior al epidermei, brunificându-l. De obicei, autobronzantele sunt valabile 12 luni. Ingredientele nu rezistă mai mult şi cu timpul se pot înverzi.

Sursa: click.ro

Facebook Comments