În 1999, Nicola Strickland, radiolog, a plecat într-o vacanță pe Insula Tobago, în Caraibe, un paradis tropical cu plaje idilice și pustii. În prima zi, a plecat să caute scoici și coral în nisipul alb, dar vacanța a luat repede o turnură urâtă.
Împrăștiate printre nucile de cocos și mango de pe plajă, Strickland și prietena ei au văzut niște fructe verzi cu miros dulceag. Din nefericire, au hotărât să le guste.
În câteva momente, aroma dulce și plăcută s-a transformat într-o senzație copleșitoare de arsură care s-a înrăutățit atât de tare, încât femeile nu au mai putut înghiți. Fructele în cauză erau ale arborelui Hippomane mancinella, zis și „măr de plajă” sau „guava cu otravă”.
Crește în zonele tropicale din sudul Americii de Nord, în America Centrală, Caraibe și în nordul Americii de Sud, potrivit Science Alert.
Planta mai poartă și alte nume în spaniolă, „arbol de la muerte”, care înseamnă „copacul morții”, sau „manzanilla de la muerte”, adică „mărul morții”. De fapt, conform Guinness World Records, Hippomane mancinella este cel mai periculos copac din lume.
Sursa: descopera.ro