Cafeaua neprăjită sau cafeaua verde are o compoziție naturală specifică, care îți permite să scapi de kilogramele în plus. Consum-o însă cu moderație, fiindcă e bogată în cafeină!
Ce este
Prăjirea (torefierea) boabelor are drept scop punerea în evidență a aromelor specific, dar modifică și compoziția produsului. Reduce conținutul de cofeină și de polifenoli. Prin comparație cu cafeaua prăjită, cea verde are de 2-4 ori mai mulți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Polifenolii și alți compuși ai cafelei verzi au proprietăți benefice asupra sănătății – și sunt prietenoși inclusiv cu silueta.
Stimulează funcția hepatică
Excesul de kilograme se reflectă negativ asupra funcționării ficatului. Steatoza hepatică sau ficatul gras sunt cauzate de excesele alimentare în grăsimi saturate și zaharuri, care duc la acumularea de trigliceride la nivelul acestui organ. Ficatul gras poate degenera în ciroză. Steatoza hepatică duce și la rezistență ala insulină (aceasta devine mai puține eficace pentru a regla glicemia), ceea ce dezvoltă diabetul de tip 2. Cafeaua verde previne apariția steatozei și a inflamației hepatice, arată studiile, deși mecanismele sale de acțiune nu sunt cunoscute cu precizie.
Protejază de diabet
Studiile arată că boabele verzi, măcinate, de cafea reduc riscurile de diabet de tip 2, cu condiția ca o persoană să nu consume mai mult de două cești pe zi (o ceașcă fiind echivalentul a 150 ml lichid). Polifenolii au acțiune favorabilă în acest sens, reducând absorbția glucozei în organism. Cele mai bune rezultate se obțin combinând doza recomandată de cafea verde cu activități fizice regulate și cu o diet echilibrată.
Arde grăsimile din rezerve
Cofeina favorizează arderea grăsimilor din rezervele adipoase, cu condiția ca, imediat după consum, să se practice exerciții fizice. Cofeina din cafeaua verde are drept rezultat și accelerarea metabolismului – adică, organismul consumă mai multe calorii.
Cum o consumi
Cafeaua verde se comercializează sub formă de granule. Se recomandă ca acestea să fie lăsate la macerat, o noapte, în apă rece. A doua zi, nu bea mai mult de două cești, în prima parte a zilei. Nu mai consuma și alte băuturi cu cofeină – ceai, băuturi carbogazoase, cacao. Cafeaua verde poate fi găsită și-n magazinele cu profil naturist sau dietetic, la pliculețe. Respectă doza recomandată!
Sursa: clickpentrufemei.ro