Bibart s-a „înfrățit” cu vicepremierul Ungariei, un politician care și-a făcut un scop din a ataca România.
Primarul Aradului se laudă cu „înfrățirea“ pe care o împărtășește cu unul dintre cei mai mari dușmani declarați ai României și ai teritoriului actual al țării noastre. „Planuri la început de an, cu vicepremierul Ungariei, domnul Zsolt Semjén și cu ambasadorul României la Budapesta, domnul Gabriel Şopandă“, susține mândru pe Facebook, primarul nostru Călin Bibarț.
Vicepremierul Zsolt Semjen, prietenul cu care Bibarț își face planurile de viitor, este cel care se ocupă de comunitățile maghiare din afara granițelor Ungariei, și le-a cerut consiliilor locale din România să arboreze steagul secuiesc.
Zsolt Semjen a declarat în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului în vederea acordării cetățeniei, desfășurate la Budapesta, că arborarea steagului ar exprima solidaritatea cu Ținutul Secuiesc și susținerea față de unitatea națiunii ungare.
Semjen a declarat că aproximativ 400.000 de persoane și-au depus dosarele pentru a obține cetățenie ungară într-o procedură simplificată și se așteaptă ca numărul lor să ajungă la 500.000.
Vicepremierul Zsolt Semjen: “Tinutul Secuiesc este o chestiune de viata si de moarte pentru maghiari“.
Cel cu care Bibarț își face planuri atacă încontinuu România și luptă pentru dezlipirea Transilvaniei și a Ținutului Secuiesc.
Oare ce planuri poate face Bibarț cu un astfel de om?
Nu demult, Primaria a pierdut Teatrul Vechi, în favoarea ungurilor. Oare urmează sa dam și casa lui Cicio Pop la firma din Ungaria?
Vicepremierul Ungariei Zsolt Semjen, a carui tara a detinut presedintia semestriala a Consiliului UE, a participat la deschiderea asa-numitei „reprezentante a Tinutului Secuiesc la Bruxelles”, care a functionat in Casa regiunilor ungare din capitala belgiana.
Casa regiunilor ungare din Bruxelles a oferit spatiu gratuit judetelor Covasna si Harghita.
Vicepremierul Ungariei cere autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc, autonomie culturală pentru Partium şi autonomie pe bază personală în zona de sud a Transilvaniei.
Zsolt Semjén a mai spus că autonomia nu este o favoare sau o cerinţă extremă, ci o practică de succes deja prezentă în UE, potrivit MTI.
Zsolt Semjén adăugat că nu se doreşte ca Budapesta să fie cea care spune ce anume se potriveşte, acest lucru trebuie decis de comunităţile locale, dar din Ungaria se va oferi tot sprijinul necesar pentru asta.
În aceste circumstanțe, cerem public domnului Bibarț să spună ce negocieri a avut cu vicepremierul Ungariei.
Poate să o facă chiar mâine, în conferinta de presă.
Așteptăm cu interes!