Beneficiile uleiului esențial de smirnă

by Cristian Dobre

Uleiul esential de smirna este un cicatrizant puternic, ingrijeste pielea uscata, este antiinfectios si antiinflamator. Este obtinut din rasina unui arbore denumit Styrax Tonkinensis, ce este intâlnit cu precadere in Somalia, Yemen. Rasina se obtine printr-un proceu unic, incalzirea trunchiului arborelui. Uleiul esential de smirna, cu o aroma lemnoasa usor dulce, este apreciat in intreaga lume pentru proprietatile sale puternic cicatrizante, antiinflamatorii si anti-ȋmbatrânire.

Este antibacterian, antifungic, carminativ, calmant, antirid, cicatrizant, hidratant, antiseptic, diuretic, antiinflamator, stimualant, antiinfectios. Se combina bine cu: Uleiul esential de Cardamon, Ulei esential de Musetel Roman, Ulei esential de Tamâie, Ulei esential de Geraniu, Ulei esential de Ghimbir, Ulei esential de Lamâie, Ulei esential de Cubeba.

Uleiul de smirna se foloseste in aplicatii locale, in dilutie de aproximativ 0.5 – 2% (diluat intr-un ulei de masaj, produse cosmetice). in aromaterapie dozaj maxim 20%. Nu se foloseste intern! Nu se foloseste nediluat pe piele. Nu se aplica inainte de expunerea la soare. Uleiu; esential de Smirna trateaza pielea imbatrânita, cu riduri. Poate servi ca remediu pentru tenul gras cu acnee .Vindeca pielea afectata de eczeme, ulcere. Este recomandat pentru semne post-acnee. Poate fi utilizat pentru pielea lipsita de vitalitate, flasca, afectata de poluare si ingrediente chimice.

Trateaza pielea uscata/crapata de pe mâini, picioare, decolteu sau corp Recomandata aplicarea in infectiile cutanate Scade senzatia de mâncarime data de intepaturile de insecte Trateaza dermatozele, eczeme Remediu pentru mâini si calcâie foarte crapate Recomandat in cazul urticariei, iritatiei sau dermatitelor Regenereaza tesutul ulcerat, ranit sau plagile Hidrateaza pielea foarte uscata Recomandata aplicarea in formulari pentru psoriazis, dermatite Vindeca ranile, cicatricile adânci, arsurile. Copii mai mici de 3 ani, femei insarcinate sau care alapteaza. Pentru identificarea unor eventuale alergii, se recomanda aplicarea pentru prima data pe pielea din zona cotului.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments