Datorita pulberii de terbentina sau plasturii cu terebentina groasa si vascoasa, orice rana se vindeca in doar cateva ore. La angina este suficient a pune in gura o bucata de terebentina sau a suge sau mesteca exact ca guma de mestecat. Peste una sau doua zile poti uita de angina pectorala. Saliva de „terebentina” vindeca gingiile, nimerind in stomac foarte bine, vindecand chiar si ulcerele interne.
Terebentina este rasina care se scurge din copacul conifer deteriorat ce arata ca mierea proaspata. Terebentina vascoasa si foarte lipicioasa nu se dizolva in apa, dar este usor solubila in uleiul vegetal obisnuit. Coniferele deteriorate – cedru, pin, brad, zada – cu acest suc lipicios, pe langa faptul ca ne ajuta pe noi sa ne vindecam ranile, isi apara lemnul de penetrarea gandacilor , ciupercilor si altor influente daunatoare.
Proprietatile de vindecare ale rasinii, sunt cunoscute de omenire de multe milenii, cel putin din Egiptul antic. Timp de multe secole aceasta a fost utilizata pe o scara larga pentru comprese si cataplasme, la sangerari si pentru vindecarea ranilor si diferitelor boli. Printre care sunt si maladii pulmonare, reumatism, tulburari digestive, infectii urinare, arsuri, ulcere, diverse maladii de piele, etc.
In secolul al XVI-lea terebentina a fost utilizata pe o scara larga pentru tratarea ciumei, pentru ca aburii de terebentina au un efect antibacterian. Locuitorii din Urali si Siberia, de secole au folosit terebentina pentru vindecarea durerilor si pentru tratamentul rapid al ranilor, ulcerelor, furunculelor, arsurilor, taieturilor, muscaturilor de serpi. La fracturi se unge cu terebentina locul traumatizat si osul se sudeaza mai repede. In Siberia cu terebentina se tratau durerile de dinti, aplicand-o la dinte sau gingie. Vindecatorii siberieni au stiut cum sa foloseasca terebentina pentru a trata cataracta, cancerul si ulcerul gastric, duodenal,cat si pentru a consolida sistemul nervos.
Sursa: sanatate.bzi.ro