BENEFICIILE TERAPIEI CU NAMOL

by Paula Craciun

De tratamentele cu nămol poţi beneficia la orice vârstă, ele revitalizează organismul şi redau pielii elasticitatea. „Click! pentru femei“ îţi spune de ce nu trebuie să aştepţi până la pensie ca să mergi la băi.

  • Nu orice nămol e bun. Societatea Internaţională de Hidrologie Medicală defineşte nămolurile terapeutice ca fiind substanţe organice complexe, formate într-o perioadă lungă de timp, în urma proceselor de descompunere fină a plantelor. În amestec cu apa şi cu microorganisme benefice, acestea dobândesc multe calităţi terapeutice, recunoscute de câteva milenii bune. Cele mai cunoscute nămoluri folosite în practica medicală din ţară sunt cele din lacul Techirghiol şi de la Marea Moartă.
  • Eficient în problemele tenului. De-a lungul timpului, s-a descoperit că nămolul are un puternic efect de curăţare a pielii, este astringent şi acţionează asupra corpului ca un antibiotic. Mai mult, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, combate ridurile şi îi redă pielii strălucirea, de aceea este folosit în probleme ale tenului precum acnee, eczeme şi rozacee.
  • Combate insomnia. Aplicat în strat gros pe corp şi faţă, evitând ochii, nămolul te ajută să alungi oboseala, dar şi insomnia. După ce te speli cu apă caldă, te vei simţi relaxată şi vei dormi mai bine
  • Ce mai poţi trata

    • reumatismul cronic, durerile musculare, suferinţele încheieturilor, spondilita anchilozantă, bolile neuro-dermatice, psoriazisul, durerile de cap, nevralgiile, stresul;
    • revitalizează ţesuturile, elimină toxinele, îndepărtează grăsimile de la nivelul pielii, reduce celulita;
    • băile cu nămol aduc beneficii cardiacilor care suferă de hipertensiune. Curele de o săptămână în băi diluate cu nămol, aproximativ 1 kilogram la 300 de litri de apă, reglează nivelul tensiunii.

Sursa: click.ro

Facebook Comments