BENEFICIILE SEMINŢELOR DE FLOAREA SOARELUI

by Cristian Dobre

Organismul nostru are nevoie de o alimentatie cat mai variata pentru a acumula cat mai multe vitamine, minerale si alte substante nutritive necesare pentru buna sa functionare. Printre semintele recomandate sa le consumam cat mai des posibil sunt semintele de floarea soarelui. Evitati-le pe cele sarate si prajite si cumparati-le doar crude, din magazine naturiste.
Iata 10 dintre argumentele care le recomanda pentru consum frecvent:

1. Ajuta la prevenirea cancerului datorita continutului mare de seleniu. Acesta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, controleaza deteriorarea celulara si induce repararea ADN-ului din celulele deteriorate.

2. Sunt o bogata sursa de magneziu, un mineral care are un rol esential in buna functionare a organismului. Magneziul ajuta la o buna controlare a stresului, induce o stare de calm si liniste, reduce migrenele, ajuta la buna functionare a muschilor.

3. Vitamina E din semintele de floarea soarelui ajuta la stralucirea pielii si la mentinerea aspectului sau tanar.

4. Reduc colesterolul datorita fitosterolilor, compusi din plante care au o structura asemanatoare cu a colesterolului, iar prezenta lor in organism este benefica pentru reglarea colesterolului.

5. Semintele de floarea soarelui previn aparitia atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale datorita magneziului pe care il contin.

6. Sunt un ajutor de nadejde pentru cei care vor sa slabeasca. Contin o cantitate mare de proteine (40% din compozitia lor este reprezentata de proteine) si consumate ca gustare inhiba senzatia de foame si asigura satietate pentru o perioada destul de lunga de timp. in loc sa ciuguliti chipsuri sau dulciuri, puteti manca cateva seminte de floarea soarelui.

7. Contin o cantitate mare de antioxidanti, astfel ca ajuta la prevenirea aparitiei mai multor forme de cancer.

8. Au un puternic efect antiinflamator, astfel ca sunt benefice la tratarea unor boli precum durerile articulare, ulcerele, astmul sau eruptiile cutanate.

9. Contin acizi grasi omega 6, esentiali pentru organism.

10. Ajuta la combaterea depresiei si anxietatii.

Cu toate ca au un gust bun, nutritionistii ne recomanda sa nu depasim cantitatea de 20-30 de grame zilnic, pentru ca, altfel, continutul de acizi grasi poate deveni daunator organismului.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate