Orezul negru este mult mai bogat in nutrienti decat cel brun. Contine aminoacizi, fitonutrienti si fitochimicale care asigura o cantitate mai mare de antioxidanti. Acest orez mai contine si alte minerale importante pentru sanatate, precum fier, calciu, cupru, zinc, seleniu, manga, dar si vitaminele B si E.
1. Are un continut foarte bogat in proteine
Acestea se elibereaza treptat si asigura o energie constanta. Astfel, nu vei mai avea stari de moleseala si somnolenta.
2. Nu contine gluten
3. Culoarea este conferita de antocianine
Aceste substante sunt considerate a avea un efect puternic asupra organismului, inlaturand starea de oboseala.
De asemenea, lupta impotriva radicalilor liberi si te feresc de boli, dar si de imbatranirea prematura.
4. Contine mult fier si magneziu
Aceste minerale il transforma intr-un aliment minune care inlatura oboseala. Pe langa aceste minerale, orezul negru are calciu, potasiu, cupru, zinc, seleniu, dar si vitamine din complexul B.
5. Are mai putini carbohidrati si calorii decat celelalte tipuri de orez
Sursa: sanatate.bzi.ro