De ce e bine să mănânci ouă? 8 beneficii
1. Ouăle furnizează proteine complete
2. Ouăle sunt foarte sățioase
Trebuie să știi că ouăle au o valoare nutrițională excepțională, astfel că atunci când mănânci un ou asiguri corpului: proteine de calitate, seleniu, fosfor, colină, vitamina B12 și o mulțime de antioxidanți care mențin sănătatea celulelor.
3. Ouăle favorizează creșterea colesterolului bun (HDL)
4. Ouăle scad nivelul trigliceridelor
5. Ouăle scad riscul de accident vascular cerebral
6. Ouăle te ajută să controlezi mai ușor cât mănânci
7. Ouăle sunt bune pentru sănătatea inimii
Chiar și cei care au prediabet sau diabet zaharat de tip 2 au avut de beneficiat în urma unui consum regulat de ouă, arată cercetările. De asemenea, un studiu apărut în China arată că persoanele care obișnuiesc să consume zilnic un ou au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli de inimă, în comparație cu cei care exlud ouăle din dieta lor.
8. Ouăle protejează ochii de boli grave
Aceștia împiedică dezvoltarea bolilor oculare, cum ar fi cataracta sau degenerescența maculară, și se regăsesc din abundență în ouă. Pe lângă ouă, acești antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor se mai găsesc în toate verdețurile proaspete (spanac, varză kale, pătrunjel, etc) Însă, potrivit specialiștilor, ouăle sunt o sursă mai bună de luteină și zeaxantină pentru că au și grăsimi care favorizează absorbția acestor nutrienți.