BCR REDUCE DOBANDA LA CREDITUL PRIMA CASA

by webeditor

Banca Comercială Română (BCR) modifică oferta de preț pentru creditul ipotecar Prima Casă prin reducerea marjei de dobândă de la 2,5% la 2,2% pentru clienții care nu virează salariul într-un cont BCR, dobânda finală fiind de 4,62% pe an, potrivit unui comunicat al băncII.

BCR precizează că va păstra oferta pentru clienții care își încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă fiind de 2% pe an, iar dobânda de 4,42% pe an.

‘La începutul lunii august, sărbătorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casă de către BCR. Chiar dacă a suferit o serie de ajustări de-a lungul timpului, programul Prima Casă a ajutat numeroase familii să se mute în prima lor locuință, într-o perioadă în care economia avea nevoie de sprijin. Am redus dobânda pentru a fi mai atractivi pentru clienții care încă nu tranzacționează cu BCR și le oferim astfel, șansa de a se convinge că serviciile împreună cu expertiza noastră în Program fac oferta pentru creditul Prima Casă imbatabilă’, a declarat Ioana Mihai, șef Departament Credite Garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite în valoare de peste 5,5 miliarde lei în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă și a ajutat aproximativ 34.000 de familii să își achiziționeze prima locuință. Cele mai multe credite au fost contracte de clienți din București (peste 40%).

Poate beneficia de creditul Prima Casă 6 orice persoană fizică care nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția, nicio locuință, indiferent de modul și momentul în care a fost dobândită, sau care deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 metri pătrați.

Pentru demararea creditului, clienții trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiția ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât și coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.

Creditul este garantat parțial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanția emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, inițial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanțării garantate — deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcție, dar nu mai mult de 18 luni. (agerpres.ro)

Facebook Comments