Ingrediente: 2 dovlecei foarte fragezi, 4 linguri făină, 2 linguri pesmet, 2 ouă, 3 linguri iaurt, 1 lingură caşcaval ras, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai pe jumătate sau în trei bucăţi (în funcţie de lungimea lor) şi apoi îi tai pe lungime în baghete cât mai egale. Îi pudrezi cu sare şi piper, după gust, şi-i laşi să stea la rece circa 15 minute să se condimenteze. Între timp, baţi ouăle cu un praf de sare şi le amesteci cu făină şi iaurt.
Separat, într-un castronel, amesteci pesmetul cu caşcavalul ras, iar în alt castronel aşezi puţină făină. Treci fiecare baghetă de dovlecei prin făină, apoi prin ouă şi iaurt, le tăvăleşti prin pesmet amestecat cu caşcaval ras, după care le rumeneşti, la foc mic, în ulei bine încins.
Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea excesivă şi le serveşti calde cu sos picant de roşii sau cu salată asortată de vară.
Sursa: click.ro