ARDEI COPTI UMPLUTI CU BRANZA

by webeditor

Ardeii copţi şi umpluţi este una din reţetele care ne-a plăcut foarte mult în expediţia noastră culinară grecească. Şi la fel ca toate reţetele bune şi aceasta este foarte simplă. Ba mai mult, lasă loc imaginaţiei, aşa că o puteţi transforma după bunul plac, adăugând sau înlocuind ingrediente.

Ingrediente:
4-6 ardei copţi graşi roşii
300 g brânză dulce
200 g brânză feta sau telemea sărată
frunze proaspete de pătrunjel
ulei de măsline
*opţional: orez fiert

*opţional: caşcaval
*opţional legume fierte
piper
Aşa cum intuiţi, ardeii se coc şi se curăţă de coajă. Alegeţi ardei mari şi foarte graşi, de preferinţă roşii. Îndepărtaţi partea cu sâmburii, fără să rupeţi ardeiul. Umpleţi-i cu un amestec de brânză dulce şi feta (sau telemea sărată). Dacă gustul amestecului vi se pare prea intens, puteţi adăuga şi orez fiert. De fapt aici vă puteţi juca cu diferite amestecuri de brânzeturi, care vă plac vouă, sau puteţi folosi doar un singur fel de brânză. Ba chiar puteţi adăuga şi legume fierte: morcovi, broccoli etc
Aşezaţi ardeii astfel umpluţi într-un vas ceramic termorezistent sau o tavă. Stropiţi cu ulei de masine extravirgin. Radeţi deasupra brânză sau caşcaval, condimentaţi cu piper şi daţi totul la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute. Serviţi imediat, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra şi încă puţin ulei de masline. Sunt extraordinari!
Poftă bună!
Facebook Comments