Aradul se scaldă în mocirlă, în Bihor se construiesc șase bazine de înot

by Adrian Pavel

Lucrările la cele șapte bazine didactice de înot construite în județ sunt în diferite stadii de execuție. La Nucet stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 80%.

“Au fost montate gresia și faianța și au fost finalizate instalațiile electrice și sanitare. Urmează montarea obiectelor sanitare, a linerului pentru piscină și a elementelor decorative. Termenul de finalizare este februarie”, a anunțat CJ Bihor, printr-un comunicat de presă.

Complexul de bazine din Valea lui Mihai este realizat, de asemenea, în proporție de 80%, termenul de frinalizare fiind stabilit în luna aprilie, potrivit sursei citate.

La bazinul din Beiuș lucrările sunt la stadiul fizic de 75%. “Constructorii au terminat exteriorul clădirii, au fixat linerul pentru piscină, iar montajul gresiei și al faianței se apropie de final. Urmează turnarea scărilor de evacuare. Complexul va fi gata în luna martie”, a transmis CJ. Și bazinul din Marghita ar urma să fie finalizat tot în luna martie, aici lucrările fiind la 70%. Aici constructorul a finalizat instalațiile electrice și sanitare și urmează să termine exteriorul, după care va turna scările de evacuare. “Bazinele din Ștei vor fi gata în luna aprilie, iar în Salonta, în luna iulie. La ambele construcții, lucrările au ajuns la un stadiu de 60%”, se arată în comunicatul CJ Bihor.

Peste 35 de milioane

Complexul de bazine de la Săcueni a fost finalizat în primăvara anului trecut și a fost predat primăriei pentru administrare. Complexele didactice din Săcueni, Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta și Valea lui Mihai sunt prevăzute cu două bazine de înot didactice, de dimensiuni 25×12.5 metri, respectiv 6×12.5 metri, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. În Nucet se construiește un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 metri x 12,5 metri.

Investiția se ridică la peste 35 de milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Bihor, însă după finalizare bazinele vor fi administrate de primăriile celor șapte localități.

sursa: https://www.bihon.ro

Facebook Comments