Chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele si oul batut, se dau prin faina si apoi prin susan si se prajesc in tigaia cu ulei.
Checul aperitiv: se amesteca ouale batute cu cascavalul ras,rondelele de masline si cubuletele din salam,sunculita, ardei si carnat , se adauga faina ametecata cu praful de copt si un praf de sare.Se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se lasa larumenit si se taie felii, se serveste rece.
Salata de ciuperci cu pui si maioneza: se fierbe pieptul de pui, apoi se taie marunt cu cutitul. Se toca ciupercilemarunt si se calesc cu putin ulei.Apoi se scurg si se sareaza putin. Se amesteca cu piptulbucatele si cu maioneza in care s-a zdrobit un graunte de usturoi. Se serveste rece de la frigider.
Salata de ton cu surimi: se taia rondele mici din surimi,se amesteca cu carnea de ton de la o conserva mare de ton in ulei(rio mare), se da un praf de sare si de piper, se picura putina zeama de lamaie si se amesteca cu maioneza.Se orneaza cu salata verde si felii de lamaie.Se serveste rece de la frigider.
Snitzel din file de cod: Se ia fileul de cod si se tine putin in vina alb in care am pus o frunza de rozmarin si o felie de lamaie.Se razuieste putina coaja de lamaie, se amesteca cu faina si sarea.Apoi se ia fileul de cod si se da prin ou si prin faina cu lamaie.Se prajeste cu grija sa nu se sfarme.Se serveste cu felii de lamaie.
Snitzel din muschi de porc: se bate muschiul de porc bine, apoi se tine putin in vin rosu in care am pus sare,piper, o lingura ulei de masline si o frunza de dafin.Se ia apoi muschiul si se da prin ou batut,faina si pesmet,se prajeste in tigaia cu ulei.
Piept de pui pane: se ia fileul de piept de pui, se tine in lapte amestecat cu un praf de curry. Se da apoi prin miere amestecata cu mustar, se mai da un praf de sare si piper, apoi se da prin ou ametecat cu faina. Se prajeste in tigaia cu ulei incins.
Cordon Bleu: se ia cate o felie de muschi de porc, se bate bine,se pune peste ea o fleie de sunca presata si una de cascaval, se ruleaza, se prinde cu scobitoarea, se da prin ou batut, faina si pesmet.Se prajeste in tigaia cu ulei incins.
Tabla de sah: se taie cuburi potrivite din cartof si din carne de porc.Se aseaza alternativ cuburile ca o tabla de sah si se invelesc cu folie de aluminiu, se stropesc cu putin unt si sare si se dau la cuptor invelite bine, cand sunt aproape gata se desface folia sa se rumeneasca putin.Se sevesc caldute cu frunze de patrunjel alaturi.
Tartinele vesele: se face o omleta din oua batute cu brnza rasa.Se taie patratele. Apoi taiem cuburi din sunca presata, castrvete, cascaval si le infigem printr-o scobitoare.In varf se pune o boaba de zmeura pt.culoare. Ornam restlplatoului cu frunze de ceapa verde si masline.
Sursa: gustos.ro