Unul dintre cei mai prestigioși arădeni, cel care a urcat simbolul municipiului nostru pe vârfuri și la altitudini de peste 8.000 de metri, parcurgând unele dintre cele mai dificile trasee ale alpinismului mondial, debutează în politică alături de echipa USR Arad, cucerit fiind de stilul ”altfel” al tânărului partid.
Printre cei mai cunoscuți cetățeni ai orașului, Zsolt Torok este alpinist, ghid montan și speaker motivațional. S-a remarcat prin performanțe deosebite, constând în parcurgerea unor trasee alpine de extremă dificultate, multe în premieră românească, realizări pentru care a fost recompensat cu cele mai de seamă distincții. Pe lângă pasiunea pentru activitățile outdoor, Zsolt este în același timp un cetățean implicat, pasionat de orașul în care trăiește și pe care îl consideră ”casa sa”.
Iubitor al bicicletei, Zsolt a participat la una dintre dezbaterile organizate de USR Arad, cea pe tema pistelor pentru cicliști. Aici a găsit un grup de oameni altfel decât politicienii cu care suntem obișnuiți, deciși să se implice și să pună umărul pentru un oraș decent și civilizat, o adevărată casă pentru cetățenii săi. Dechiderea față de oameni, precum și dorința de a furniza soluții reale, care să satisfacă nevoile cetățenilor în primul rănd, l-au determinat să facă pasul spre politică alături de Uniunea Salvați România.
Zsolt Torok: ”Se vorbește în permanță de faptul că oamenii cu adevarat capabili stau deoparte, nu se amestecă în viața publică. Foarte mulți ani nu m-am înscris în niciun partid si m-am complăcut cu ideea de a fi independent. Eu nu sunt om politic si nici nu mă consider așa și exact acesta este stilul USR. Intenția mea e să creez un precedent, pentru ca oamenii care au devenit un simbol în societate să se implice și ei. Noi trebuie să-i sensibilizăm pe oamenii care nu au ieșit la vot. Vreau să îmi folosesc priceprea și bunul simț pentru a veni cu soluții și idei constructive. Am observat că politica locală a pus accentul pe anumite zone și cartiere, totul a fost calculat electoral, fiind centrat pe voturi și nu pe nevoile oamenilor. Se aseamănă cu ideea că ne renovăm garajul, iar în sufragerie locuim în șantier și în mizerie. Cei care am acumulat o anumită experiență de vianță, dacă nu ne implicăm, ajungem în situația să hotărască alții pentru noi, alții care nu au experiența și inteligența necesară.”