Alimente bune pentru intestine. O sănătate intestinală bună necesită un bun tranzit, dar și un echilibru bun al microbiotei noastre (flora intestinală). Aceste colonii de microbi care locuiesc în intestinele noastre sunt extrem de importante în blocarea drumului împotriva toxinelor. Pentru a le răsfăța, optăm pentru alimente care favorizează digestia.
Este suficient ca microbiota noastră să fie dezechilibrată (vorbim de disbioză) pentru ca noi să ne simțim incomod: stomacul care doare, tenul palid, constipația sau diareea… Pentru a ne ajuta flora intestinală în activitatea sa, începem prin a scăpa de ceea ce o afecteaza (zahăr, sare, grăsimi, aditivi…) și gătim legume și fructe, campioni alimentari ai digestiei.
De ce să ne răsfățăm intestinul? Pentru că microbiota noastră intestinală este ca o fabrică pentru reprocesarea deșeurilor toxice. Tratează reziduurile de antibiotice, nitrați, pesticide. De asemenea, captează metalele grele și anumiți cancerigeni, împiedicându-le să se infiltreze în mod subreptic în corpul nostru.
Alimente bune pentru intestine
Flora noastră intestinală este, prin urmare, la fel de importantă ca ficatul. Pentru a avea grijă de ea, o dietă bogată în plante, prebiotice și probiotice o va ajuta să își exercite funcția de barieră și să funcționeze corect.
Alimente bune pentru intestine. Anghinare. Este demachiantul digestiv. Protecția imbatabilă a ficatului, intestinelor și florei intestinale. Consumați-l foarte proaspăt: cu cât așteaptă mai mult, cu atât devine mai fibros și amar.
Verze. Toate tipurile (conopida, Bruxelles, broccoli, kale…) sunt antioxidanți și extrem de depurativi. Sunt încărcate cu elemente de protecție pentru imunitate. Consumate sub formă lactofermentată (în ouă), dezvoltă bacterii probiotice, cele mai bune aliate ale florei intestinale.
Lamaia. Niciun fruct sau legumă nu poate detrona acest produs de curățare. În plus, este dificil să alegi ceva mai bogat în vitamina C. Toți ar trebui să consumăm o felie la fiecare masă, fie pe mâncare, fie în apă potabilă.
Alimente bune pentru intestine. Ridiche neagră. Compușii săi de sulf sunt hiper-detox, hiper-purificatori și antiseptici perfecți pentru tractul digestiv. Acest superfood este principalul produs de curățare a ficatului pe care îl protejează de substanțele toxice.
Ananas. Este bogat în enzime „magice” care dizolvă aglomeratele de alimente care stagnează în stomac și sunt responsabile de disconfortul digestiv și care ajută la digestia proteinelor. Atâta timp cât îl consumi numai proaspăt.
Sfecla rosie. Acesta ajută ficatul să descompună grăsimile și ajută intestinele să elimine deșeurile produse în mod natural de organism. În plus, conține o cantitate foarte mare de antioxidanți. Însă evitați consumarea brută, din cauza riscurilor de intoxicații alimentare.
Sursa: bzi.ro