Ai un caz de cancer în familie? Șase lucruri pe care să le faci zilnic

by Dana B.

Atunci cand un caz de cancer apare in familie, exista sanse mari ca acesta sa fie provocat de fapt de mostenirea sau de predispozitia genetica, de care pot fi afectati si alti membri ai familiei. Desi cancerul nu poate fi, de cele mai multe ori, prevenit, exista cateva metode care te tin departe de aceasta boala necrutatoare.

Alege legume bio, cereale intregi, dar si carne de calitate. Indreapta-te spre alimentele pe care bunica sau strabunica ta le-ar fi consumat in trecut! Asigura-te ca mesele nu contin mancaruri procesate, ci legume colorate, proteine slabe si grasimi sanatoase. Incearca sa nu mai consumi produse de patiserie, ci sa optezi in schimb pentru alimentele naturale, care au deja glucide, asa cum sunt fructele.

Sprijina sistemul natural de detoxificare al organismului

Strategiile eficiente includ alimentele bogate in fibre, care iti ajuta corpul sa elimine resturile de mancare. Totusi, poti apela cu incredere si la exercitii fizice si sauna, care sustin distrugerea toxinelor prin transpiratie. Desi celulele tale se detoxifica de la sine, o metoda pentru a imbunatati acest proces consta in consumul de legume crucifere: broccoli, rucola, varza de Bruxelles, varza normala, conopida, varza kale, gulie, frunze de mustar, ridichii, nap, hrean etc. Le poti manca fierte, crude sau ca smoothie.

Scade numarul de toxine

Multe studii leaga substanta bisfenol A de aparitia cancerului de san, prostata si de ovare, conform ncbi.nlm.nih.gov. Bisfenolul A se gaseste in conserve si este una dintre acele toxine la care ne expunem in mod regulat si care ne provoaca dereglari hormonale, metabolice si alte probleme de sanatate. Alte substante care trebuie evitate sunt pesticidele, parabenii si metalele grele, asa cum sunt mercurul si plumbul. Din nefericire, nu poti scapa de toate, insa poti reduce expunerea la ele. Renunta la conserve si opteaza pentru hrana proaspata, preparata in casa.

Ai grija de sanatatea sistemului digestiv

Sanatatea sistemului digestiv, indeosebi cea a intestinelor, joaca un rol important in starea generala a corpului tau. Foloseste antibiotice doar atunci cand este absolut necesar si ia probiotice de calitate. De asemenea, consuma si alimente care imbunatatesc sanatatea florei intestinale, asa cum este varza si alte legume murate. Nu uita de papadie si anghinare. In completare, asigura-te ca vei consuma cel putin 35 de grame de fibre zilnic. Alimentele bogate in fibre includ legumele, legumele cu frunze, cele crucifere, nucile si semintele.

Scapa de stres

Studiile arata ca stresul cronic poate provoca numeroase afectiuni, inclusiv boli cardiovasculare, imunitare, mentale, dar si cancer, conform ncbi.nlm.nih.gov. Viata moderna presupune expunerea la un stres constant, insa trebuie sa te asiguri ca ai strategiile potrivite pentru a reduce acest impact, asa cum sunt meditatia si yoga.

Fa exercitii regulate

Conform aicr.org, tot mai putini oameni au parte de cele 30 de minute de miscare zilnice recomandate. 45 de minute de miscare de 5 ori pe saptamana pot sa iti imbunatateasca rezistenta la insulina, dar te pot ajuta sa reduci si riscul de cancer. Chiar si mersul intr-un ritm alert e util in acest sens. Cercetatorii au descoperit ca si seriile de exercitii intense, care iti iau mai putin timp, pot sa fie eficiente in cazul femeilor care au fost tratate de cancer, conform ncbi.nlm.nih.gov.

Sursa: divahair.ro

Facebook Comments