Buzele sunt foarte uscate iarna și se crapă mai ușor. Vezi cum scapi de această problemă cu un pliculeț de ceai.
Nu ai nevoie de produse costisitoare pentru a scăpa de buzele crăpate. Un pliculeț de ceai verde te ajută să ai buze catifelate fără efort. Tot ce trebuie să faci este să înmoi pliculețul de ceai în apă călduță și apoi să îl aplici pe buze timp de 5 minute. Taninurile din ceai te va scăpa de senzația de arsură și vor repara celulele pielii.
Numeroase studii au confirmat eficacitatea ceaiului verde pentru sănătate, dar și pentru piele. Specialiștii susțin că protejează chiar și împotriva razelor ultraviolete și previne apariția iritațiilor, așa că ai toate motivele să folosești această metodeă.
Cum previi crăparea buzelor
Când te confrunți cu buze crăpate, ai tendința să le umezești, pentru a-ți calma durerea. Deși reușești să faci asta pe moment, după ce se vor usca, disconfortul va fi mai mare din cauza enzimelor și a bacteriilor din salivă, potrivit wintercount.org. Cel mai bine este să ai mereu cu tine un balsam de buze pe care să îl folosești de câte ori ai nevoie.
Buzele crăpate pot fi și simptomul unei reacții alergice. Urmărește cu grijă dacă simptomele se înrăutățesc după ce folosești anumite produse precum pastă de dinți, apă de gură sau balsam de buze. Când identifici alergenul, renunță la el și buzele tale vor arăta mai bine.
Este important să bei multă apă! Un corp deshidratat poate agrava crăparea buzelor, așa că bea întotdeauna cel puțin doi litri de apă pe zi. O altă metodă este să mănânci multe fructe și legume cu un conținut mare de apă.
Lipsa vitaminelor din complexul B duce, de asemenea, la buze crăpate. Mănâncă mai multe legume cu frunze verzi, linte, fasole, produse lactate și nuci și vei avea o piele mai hidratată. Pentru a preveni crăparea buzelor, exfoliază-le de două ori pe săptămână. Poți folosi periuța de dinți pentru asta și vei avea buze mai frumoase.
Dacă temperatura din camera în care stai este foarte ridicată, buzele îți vor crăpa mai mult. Îți poți lua un umidificator pe care să îl folosești mai ales în lunile de iarnă. Când ieși afară, poartă o eșarfă pe față, pentru că vei păstra căldura în acea zonă.
Sursa: unica.ro