Adunați sub umbrela faptelor bune, studenții specializării Asistență Socială din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad și profesorul lor, lect. univ. dr. Alina Breaz, au făcut un nou, bun, dar totodată inedit pas spre cei aflați în impas.
De ce inedit? Pentru că de data aceasta, echipa ”Ajută-ne, să-i ajutăm!” a revenit la o familie monoparentală pe care, de altfel, o ”îmbrățișase” anterior prin alte acțiuni în cadrul cărora familia fusese suținută cu alimente, haine, jucării și alte produse necesare traiului zilnic.
Cum, în cazul de față, vorbim despre un copil suspect de autism îngrijit doar de tatăl său, echipa a ales să se constituie în prelungirea brațului unei mame care se îngrijește de casă. Astfel, înarmați cu multă voință, bucurie și implicare, participanții la acțiune au încercat să dea un suflu nou căminului celor doi, făcând curățenie.
După câteva ore petrecute ”altfel” în casa celor doi, echipa a lăsat în urma ei acel ”ceva” care n-ar trebui să lipsească din viața unui copil… curățenie, ordine și, de ce nu, lumină în cămin.
“Rolul asistentului social este acela de a sprijini persoanele vulnerabile si de a crea o relatie in care sa predomine empatia vis a vis de acestea. In cazul de fata prezenta maternal lipseste cu desavarsire din viata acestui copil, de aceea studentii nostri au dorit sa fie alaturi de aceasta familie ca sprijin, atat afectiv, empatic cat si administrativ. De cele mai multe ori ne dam seama cat suntem de utili si responsabili in cazul vulnerabilitatii societatii”, a spus Alina Breaz.