Marcus Belgrave a murit la Ann Arbor, Michigan, în urma unui stop cardiac. Muzicianul a avut o mare influență asupra scenei jazzului din Detroit și a continuat să cânte până aproape de moartea sa, participând chiar de pe patul de spital la câteva scurte „jam sessions” împreună cu alți muzicieni.
„A fost mentor pentru generații întregi de muzicieni, iar fără el muzica nu ne-ar fi fost dezvăluită multora dintre noi”, a declarat basistul Rodney Whitaker.
Marcus Belgrave a devenit trompetist profesionist la vârsta de 12 ani și a cântat alături de Ray Charles la sfârșitul anilor 50 și începutul anilor 60. Acesta a cântat și alături de alte nume mari ale jazzului american, precum Max Roach și Charles Mingus.
Studiile recente subliniaza rolul important pe care il au portocalele in prevenirea cancerului. Cercetatorii sunt de parere ca portocalele, atunci cand sunt consumate cu regularitate, pot preveni aceasta boala cu 50%. Datorita continutului mare de antioxidanti acest fruct intareste sistemul imunitar si previne dezvoltarea tumorii.
Cele 48 de studii internationale cu privire la beneficiile pentru sanatate pe care le ofera fructele citrice au fost efectuate de catre cei de la “Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization” din Australia. Conducatorul acestor studii, Dr. Baghurst, subliniaza ca dintre toate fructele, portocalele sunt cele mai bogate in antioxidanti, cei care “spala” radicalii liberi din organism. Limonen, un compus gasit in portocale, poate stimula detoxifierea sistemului enzimatic antioxidant, cel care previne formarea celulelor canceroase.
Sucul de sfecla rosie regenereaza ficatul si previne imbatranirea. Sfecla rosie este folosita ca remediu pentru problemele sanguine, mai exact ca tratament impotriva anemiei, dar are si multe alte beneficii asupra unui numar mare de boli. Sfecla rosie regleaza cu succes tensiunea arteriala si este un antipiretic eficient. Semintele de sfecla rosie sunt folosite in special in cadrul tratamentului cancerului genital.
Ingrediente
• ¼ varza rosie
• 6 portocale
• 3 cesti de suc proaspat de sfecla rosie
Mod de preparare
Se toaca marunt varza rosie, se stoarce sucul de portocale si se adauga sucul de sfecla rosie. Utilizandu-se un blender se amesteca toate ingredientele pana la omogenizarea acestora. Aceasta bautura are o eficienta deosebita atunci cand este consumata pe stomacul gol, dimineata, cu toate ca poate fi consumata pe tot parcursul zilei.
Sursa: e-dimineata.ro