Performanță istorică pentru șahul arădean! Vados a luat bronzul la Cupa Cluburilor Europene

by Sorin Haut

Șah Club Vados Arad, campioana României la șah, a reușit să ocupe locul trei în clasamentul Cupei Cluburilor Europene – competiție desfășurată în Serbia (Vrnjacka Banja) – la care au participat 84 de echipe! O performanță de excepție pentru gruparea condusă de Alin Câmpeanu, a 13-a favorită. În etapa a cincea, Vados a trecut cu 5-1 de Perfect (Republica Moldova), pentru ca în runda a 6-a, penultima, echipa arădeană să termine la egalitate, 3-3 cu Sentimento Ajka (favorita 7), din Ungaria. Victorii prețioase au obținut Aryan Chopra, împotriva campionului european Alexey Sarana, și Felix Ilinca, împotriva marelui maestru maghiar Tamas Banusz. În ultima rundă, cei de la Vados au câștigat cu scorul de 4-2 împotriva echipei israeliene Rishon Le Zion.

Arădenii au excelat în Serbia, performanțe remarcabile pentru cei doi juniori

Victoria în acest meci a fost adusă de ultimele trei mese, unde au obținut victorii Felix Ilinca, Filip Magold și Alexandru David. În urma acestui rezultat, Șah Club Vados Arad a reușit să obțină un senzațional loc trei și bronzul continental, la chiar prima participare în această competiție! Performanțe individuale remarcabile au avut cei doi juniori: Felix Ilinca – normă de mare maestru internațional și locul 1 la prima masă și Filip Magold – normă de maestru internațional.

Iată și rezultatele tuturor jucătorilor echipei arădene:
1. Leon Luke Mendonca – 4,5 puncte și performanță elo 2631
2. Aryan Chopra – 5 puncte și performanță elo 2675
3. Dieter Nisipeanu – 4,5 puncte și performanță elo 2544
4. Felix Ilinca – 6,5 puncte și performanță elo 2805
5. Filip Magold – 5 puncte și performanță elo 2473
6. Alexandru David – 4 puncte și performanță elo 2306

Șah Club Vados Arad, care a reușit în această toamnă să își păstreze titlul național în urma turneului final al Superligii, a terminat a treia Cupa Cluburilor Europene, cu 11 puncte, după Novy Bor Chess Club (Cehia), 13 puncte și Alkaloid (Macedonia de Nord), 12 puncte. Arădenii au încheiat întrecerea din țara vecină cu un bilanț excelent, cinci victorii, un egal și o singură înfrângere.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate