Fals polițist din Arad, care oprea șoferi în trafic la Alba Iulia, trimis în judecată

by Andreea Radu

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Arad, care se folosea de calitatea de om al legii și oprea șoferi în trafic, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. În 31 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, scrie ziarulunirea.ro.
La data respectivă, polițiștii de investigații criminale au efectuat patru percheziții în județul Arad, la imobilele folosite de tânăr, care era bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.
„Din cercetări a reieșit că, în seara de 27 decembrie 2023, în timp ce se afla în municipiul Alba Iulia, persoana cercetată, folosindu-se de o calitate oficială nereală, ar fi oprit un autoturism și i-ar fi transmis conducătorului auto recomandări privind circulația pe drumurile publice, raportate la o presupusă abatere rutieră săvârșită de acesta. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională”, a transmis IPJ Alba, la momentul respectiv.
Una dintre legitimații este din partea unei așa-zise Asociații Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate. În Arad, tânărul și-a asumat în trecut mai multe funcții: de la polițist, detașat al MAE în Spania sau chiar conducător de grup religios.
În anul 2020, în 14 august, a mers la Primăria Fântânele, județul Arad, unde s-a dat drept detașat MAE în Spania, la Consulatul României din Bilbao. Acesta a avut o discuție cu primarul, iar reprezentații primăriei chiar au pus o poză cu tânărul în cauză, pe internet, pentru a marca momentul. Tânărul și-a înființat și un cult religios intitulat „Asociația Smochinul Roditor”.
Noul dosar a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia pe data de 11 octombrie 2024.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate