La atacul aerian împotriva Iranului au participat şi patru femei pilot

by Adrian Pavel

Presa israeliană a dezvăluit că la atacul aerian împotriva Iranului au participat şi patru femei pilot, aceasta fiind o premieră pentru armata israeliană.
Patru femei pilot de avioane de vânătoare s-au alăturat  misiunii din Iran, scrie presa locală. Una dintre ele este Tasa Gavoha, are doar 23 de ani.
A fost primul atac aerian pe faţă al Israelului împotriva Iranului, iar obiectivul operaţiunii la care au participat aproape 100 de avioane a fost distrugerea fabricilor în care se produceau rachete şi drone.
De asemenea, au fost distruse baterii antiaeriene iraniene şi baze de lansare a rachetelor din mai multe locuri din Iran.
Joe Biden: Loviturile din Iran, am avut o lungă (şedinţă), de aceea am întârziat, am fost la întâlnire cu comunitatea de informaţii în ultima jumătate de oră, se pare că (israelienii) nu au lovit altceva decât ţinte militare. Speranţa mea este că acesta e finalul.
Atacurile israeliene ar fi anihilat aşa zisa coloană vertebrală a industriei producătoare de rachete, şi ar fi distrus echipamente sofisticate pe care Iranul nu le poate produce singur.
Deşi Iranul a fost sfătuit să nu dea o replică după atacuri, oficialii de la Teheran se gândesc totuşi să răspundă, însă nu se ştie deocamdată cum o vor face, scrie tvrinfo.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate