Zelenski: Ucraina va lupta cu Coreea de Nord în Europa

by Adrian Pavel

Coreea de Nord a intrat în război cu Ucraina, susține seful Administrației prezidențiale de la Kiev. Autoritățile ucrainene au anunțat de câteva zile că aproximativ 12.000 de soldați ai regimului comunist de la Phenian au fost transportați în Rusia și ar urma să fie desfășurați pe frontul din regiunea Kursk. Recent, Vladimir Putin nu a negat prezența militarilor Phenianului în Rusia.
Președintele Ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că Moscova este determinată să își continue agresiunea împotriva Ucrainei, iar colaborarea dintre Moscova și Phenian, prin trimiterea de soldați nord coreeni pe frontul ucrainean demonstrează că armata ucraineană luptă cu Coreea de Nord, în Europa, scrie tvrinfo.ro.
Kievul a atras atenția că soldații Phenianului ar putea intra foarte curând în luptă, iar această situație ar fi cauzată de faptul că Putin a fost încurajat de lipsa unor decizii ferme ale partenerilor Ucrainei.
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Fiecare zi a războiului demonstrează că Moscova este determinată să îşi continue agresiunea. Nu doreşte nimic altceva. De aceea ruşii încearcă să îşi mărească producţia de război prin evitarea sancţiunilor internaţionale. De aceea ei îşi iau Coreea de Nord că aliat şi, în orice zi, soldaţii nord-coreeni ar putea fi pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei. Ucraina va fi forţată să lupte contra Coreei de Nord, în Europa.
Pe de altă parte, agențiile de presă susțin că rușii înaintează în direcția orașului strategic Pokrovsk, din Ucraina. O parte a populației a fost deja evacuată, însă mai sunt mulți locuitori care refuză să plece, deși rușii sunt la aproape 10 kilometri.
Ivan, localnic din Pokrovsk: Unde să mă duc? M-au evacuat anul trecut. Am stat într-un hambar. Abia puteam să stau acolo. Iar cei care au bani îşi sună prietenii şi vecinii, dau 35.000 hrivne (800 de euro) pentru un apartament cu două camere.
Autoritățile militare ucrainene susțin că au fost construite linii de apărare în jurul orașului, iar dronele supraveghează acțiunile rușilor.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate