Activități preventive ale polițiștilor arădeni, în această săptămână

by Adrian Pavel

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în această săptămână, mai multe activități de prevenire.
În cadrul acestora, s-a pus accentul pe elementele din campania “Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, având ca invitat special pe dl. Tudor Marian, fost șef al arestului Capitalei, actualmente în rezervă. Aproximativ 150 de elevi ai Colegiului Național “Moise Nicoară” au participat la întâlnire, venind cu întrebări și găsind, împreună cu polițiștii, răspunsuri la probleme legate de consumul de droguri, alcool și problemele specifice vârstei.

Școlile Gimnaziale din Grăniceri și Șiclău au primit vizita polițiștilor Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a celor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi. 220 de elevi din clasele de gimnaziu au fost informați despre pericolele la care se expun atunci când, pentru a-și face un selfie, recurg la metode care le pun viața în pericol, respectiv pe tren sau în zonele cu acces interzis din gări/stații CFR.

La Școala “Regina Maria”, în cadrul activităților “școala altfel”, polițiștii Secției 2 Micalaca au purtat discuții cu elevii, cu privire la delincvența juvenilă, bullying, dar și aspecte ce țin de siguranța rutieră.

Polițiștii criminaliști au primit vizita elevilor din clasa a VI-a, de la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi”, împărtășindu-le din tainele meseriei de criminalist. În același context, polițiștii au abordat și subiecte de actualitate din viața elevilor, pericolele la care se expun dacă recurg la gesturi extreme de bravură, pentru aprecieri în social media, și cât de important este să comunice unui adult atunci când iau la cunoștință despre un eveniment negativ între colegii lor.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate