Delegație din Irak, în vizită la Consiliul Județean Arad

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad a primit astăzi vizita unei delegații formată din 25 de oameni de afaceri irakieni, din orașul Duhok, zona Kurdistan, reprezentând diverse sectoare de activitate: industrie, agricultură, tehnologie și domeniul medical. Scopul acestei vizite a fost acela de a stabili legături comerciale și de a încuraja colaborările între România și Irak, în special între vestul României și zona Kurdistan, care a cunoscut o dezvoltare semnificativă odată cu schimbările la nivel guvernamental, ceea ce deschide noi perspective de creștere economică și parteneriate, în condițiile în care orașul Duhok are o poziționare strategică, la granița cu Turcia.

Interesul delegației irakiene pentru progresele României în tehnologie și industrie, alături de inovațiile din agricultură și medicină, se aliniază cu poziția puternică a județului Arad în aceste domenii. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a subliniat beneficiile reciproce ale consolidării unor astfel de conexiuni internaționale, menționând că aceste inițiative de colaborare ar putea contribui la dezvoltarea mediului economic din ambele regiuni.

În completare, directorul executiv al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică,  Andrei Ando, le-a prezentat oaspeților potențialul economic al judeţului, insistând asupra  faptului că la Arad există deschidere pentru investițiile cu capital străin, care aduc plus valoare și contribuie la creșterea nivelului de trai. De asemenea, a prezentat Zona Liberă Curtici-Arad, care oferă oportunități pentru investitorii extracomunitari.

Delegația din Irak a fost condusă de domnul Shukri Jameel, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Duhok.

Vizita la Arad a delegației irakiene a fost facilitată de grupul DGK, reprezentată de dl. Dorel Căprar.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate