Academia UTA a calificat toate echipele în play-off-ul din Ligile Elitelor și de Tineret

by Sorin Haut

Toate cele patru formații din Liga Elitelor, ale Academiei UTA, s-au calificat în play-off. Doar alte patru academii din țară au reușit performanța UTA-ei, respectiv Farul, FCSB, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj.

Emoțiile cele mai mari le-au avut echipele mari, din Liga de Tineret și Liga Elitelor U17, dar ambele și-au câștigat meciurile de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, cu 1-0, respectiv 2-1. Juniorii U18, antrenați de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel, au terminat sezonul regulat pe locul 4, iar colegii lor mai mici cu un an, antrenori Sandu Gaica, Adi Ungur și Radu Mărginean, pe poziția secundă în seria de Vest. Sâmbătă, formațiile U16 și U15 nu au scăpat ocazia să treacă acasă, de Gloria Bistrița, cu 4-3 și 4-0 și să termine și ele în „careul de ași” în seria a 4-a. Puștii lui Dinu Donca și Alex Nistor au fost chiar lideri, cu 10 succese și o remiză, în timp ce băieții lui Marius Ciubăncan au încheiat pe locul 4.

Echipa antrenată de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel a terminat pe 4 și s-a calificat în play-off-ul Ligii de Tineret, după ce a învins-o pe Sepsi OSK în deplasarea de la Sfântu Gheorghe cu 1-0. Golul partidei a fost reușit de Șiclovan în minutul 5. Echipa de start a fost alcătuită din Roșu – Felea, Marinescu, Indreica, Ștef, Crainic, Rusu, Șiclovan, Borcea, Dragoș, Cristea. Au mai jucat Andrieș, Gal, Calotă, Huc.

Victorii decisive ale juniorilor mari, la Sfântu Gheorghe, dar și la 16, cu Gloria Bistrița

Și UTA U17 a reușit performanța calificării în play-off-ul Ligi Elitelor U17. Arădenii au jucat tot la Sfântu Gheorghe și au învins-o pe Sepsi cu 2-1. Primul gol al arădenilor a fost înscris de Matei în minutul 7, iar al doilea a purtat semnătura lui Tolcea. Gaica, Ungur, Mărginean și Bogoșel i-au trimis în teren pe Cutean – Glevan, Ancateu, Bărbat, Margan, Neamț, Macovei, Matei, Țăroi, Tolcea, Baba. Au mai jucat Leca și Păduraru.

Juniorii pregătiți de Dinu Donca și Alex Nistor au câștigat seria a patra a Ligii Elitelor U16 și s-au calificat în play-off după victoria cu 4-3 împotriva Gloriei Bistrița. Pentru roș-albi au reușit câte o „dublă” Picioruș și Zvenco. Echipa de start a fost formată din Suli – Barbu, Tănasie, Stanciu, Drăgușin, Dogan, Picioruș, Antochi, Ile, Zvenca, Orădan. Au mai intrat Vălean, Zachar, Sandu, Băieșu.

În Liga Elitelor U15, UTA a învins-o pe Gloria Bistrița cu 4-0 și s-a calificat în play-off de pe locul 4. Burta David a înscris un hat-trick, iar Burchardt a reușit un gol. Utiștii au început în formația Pasquale – Rametea, Olariu, Bacalu, Sabău, Vidac, Pelău, Burta, Spătariu, Burchardt, Gherman. Au mai jucat Cotuna, Bud, Aslău, Benea, Pop.

Formația lui Mihai Roșca a câștigat partida cu Viitorul Arad din Liga Elitelor U14 cu 5-2. Roman, Gallizioli, Popa, Radu și Dinu au fost marcatori pentru UTA. Primul unsprezece a fost alcătuit din Madoș – Moise, Buzea, Tomoioagă, Fîc, Mihăieș, Rozniciuc, Radu, Popa, Baltag, Gallizioli. Au mai intrat Barta, Buzea, Funău, Fricățel, Bîtea, Urs, Dinu.

Singurul rezultat negativ din acest weekend a fost înregistrat de formația angrenată în Liga Elitelor U13. Trupa lui Radu Anca a fost învinsă de Viitorul Arad cu 3-1, pentru UTA marcând Gorea. Tone – Vinter, Mustață, Breban, Muraru, Dan, Oprea, Fricățel, Talpaș a fost prima garnitură folosită, la care a mai intrat Pop. În a doua parte au jucat Oprean – Burcă, Scianschi, Iamandi, Gorea, Mânuță, Adam, Fricățel, Nagy. Au mai intrat Rada și Miclea. Etapa viitoare, UTA U14 și U13 va juca tot împotriva unei formații din Arad și anume CSȘ Gloria.

Viitorul Arad – una caldă, alta rece în derby-urile cu UTA

Fiindcă Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a retras din toate competițiile federale, echipele U16 și U15 ale celor de la Viitorul au avut weekend liber, în campionatul „republicanilor”. În schimb, formațiile mai mici ale grupării patronate de Giovanni Catanzariti au jucat derby-urile cu UTA, bifând un eșec și o victorie, pe terenul din Sânleani, în postura de gazde. Și trebuie menționat că ambele grupe pregătite de Casian Maghici și Alexandru Hojda sunt cu un an mai mici decât celelalte angrenate în competiție.

Ilisie și Morodan au marcat în 2-5 cu UTA, la U14, iar Viitorul a jucat cu: Pașca – Cristea, Reghiș, Morodan, Margina, Ilisie, Faur, Ciocondar, Dagău, Lucan. Au mai intrat: Oprea  Șomai, Moca, Iercoșan. În duelul formațiilor mai mici, Viitorul a trecut cu 3-1 de UTA lui Radu Anca, după reușitele semnate Moț, Botezatu, plus un autogol, respectiv Gorea.

Viitorul (prima și a treia repriză): Pașca – Han, Dumitru, Bier, Tulvan, Rugan, Popa, Dolca, Golomici

Viitorul (a doua și a patra repriză): Oprea – Moț, Solomon, Mocan, Dan, D. Catanzariti, Ianțoc, Toth, Covaciu . Au mai intrat: Pașca, Botezatu. În weekendul ce vine, Viitorul se deplasează la Reșița.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate