Milionarul Adrian Marțian, tatăl acuzat că și-a răpit cei trei copii, a fost lăsat liber din lipsă de probe

by Adrian Pavel

Ancheta în cazul copiilor dispăruți de la Hunedoara, se complică. Milionarul Adrian Marțian, tatăl acuzat că şi-a răpit cei 3 copii, a fost lăsat liber din lipsa de probe. La fel și complicele său. Între timp, ies la iveală noi date despre acest caz. Conform surselor Antena3 CNN, copiii ar fi fost scoşi din ţară de o singură persoană, cu o dubă. Chiar și așa, până la această oră procurorii nu au reușit să adune la dosar probe care să elucideze acest caz. Anchetatorii încearcă și acum să afle cine i-a luat pe copii de acasă și cine i-a trecut granița în Serbia, unde s-au întâlnit cu tatăl lor. Milionarul susține că nu are nicio legătură cu răpirea minorilor. Ba mai mult, spune el, a plătit și o suma uriașă pentru eliberarea fraților.
Pe lângă dosarul în care e acuzat de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, Marțian a fost audiat, ieri, într-o altă speță. Mama copiilor îl acuză că a încălcat ordinul de protecţie pe care îl avea faţă de minori. În plus, atât milionarul cât și unul dintre avocații săi au susținut că se fac presiuni în acest caz de la nivel înalt. „A sunat domnul Predoiu, a sunat doamna Intotero”, a spus Adrian Marțian jurnaliștilor.
La scurt timp după aceste declarații, a venit și comunicatul autorităților române care dezmint categoric acuzațiile.
Potrivit acestora, „Toate activitățile derulate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, au respectat întocmai cadrul legal și procedurile de lucru. De asemenea, domnul Ministru al Afacerilor Interne nu are atribuții în ceea ce privește soluționarea dosarelor penale.”
În plus, spun reprezentanții statului, singurul apel telefonic al Ministrului MAI a fost către omologul din Serbia, pentru a verifica starea în care se află cei trei minori.
Acum, autoritățile încearcă să elucideze cum au fost scoşi din ţară copiii și cine i-a răpit. Cei trei frați sunt acum în grija statului, într-o locaţie secretă, şi primesc consilierea de care au nevoie, scrie antena3.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate