Aradul și-a tăiat partea leului la Naționalele de gimnastică aerobică: CS Municipal a luat șase medalii și locul trei pe cluburi! (FOTO)

by Sorin Haut

Mici și mari, cu mai multă sau mai puțină experiență, cei 232 de juniori și seniori și 67 de copii de la 19 cluburi din țară, au dat tot ce au avut mai bun la Arad, la Campionatele Naţionale de gimnastică aerobică şi concursul naţional „Kids Development”. O competiţie întinsă pe parcursul a două zile (18 și 19 octombrie), supervizată de Maria Fumea şi Alina Drăgan, juriul superior al Naţionalelor. Federația Română de Gimnastică, Asociația Gymteam Arad și CSM Arad au avut calitatea de organizatori, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport Arad. La finalul celor două zile de regal al grației, din Polivalenta arădeană, am avut parte și de ierarhii. Nu numai la individual, ci și la echipe. În clasamentul final pe cluburi, au câștigat gimnaștii de la ACS Academia de Gimnastică Laura Cristache, cu 195.71 puncte, secondați de CS Farul Constanța cu 177.34 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat clubul gazdă și organizator, CSM Arad (antrenoare Elza Fărcuța și Alexandra Cicirean) – 29 de sportivi la start, cu un total de 132.78 puncte! CS Universitatea (antrenoare Ramona Haidu), pe locul 7 în ierarhia finală a cluburilor, cu 53,50 puncte și ACS Gymteam, poziția a 16-a, cu 22,11 puncte, au fost celelalte reprezentante ale Aradului în competiție. Mai întâi, la concursul naţional „Kids Development”, pe podium s-a clasat din partea cluburilor arădene doar Mark-Robert Samorai (CS Universitatea Arad), locul 3 la individual masculin, urmat pe 4 de colegul de club Mark-Fabian Verba-Gal.

Premiere-surpriză pentru loturile naționale de juniori și seniori

Clasări bune au mai avut ACS Gymteam Arad, pe 5 la trio (Antonia Albu, Alice Anais Luca și Sofia Oneț) și grup (Sofia Oneț, Antonia Albu, Alice Luca, Emma Chismore și Iasmina Cicirean). Să mai spunem că la Naționale, Aradul a dat în concurs multipli medaliați europeni și mondiali: Melissa Fărcuța – cvadruplă campioană europeană de junioare în toamna lui 2023 și triplu medaliată mondială de juniori în acest an și Alexandru Berbece – campion european anul trecut cu echipa de juniori a României, ambii gimnaști legitimați la CS Municipal Arad, respectiv Darius Branda și Vlăduț Popa (ambii de la CS Universitatea Arad), vicecampioni mondiali de seniori în 2024, cu echipa și la aerobic dance. În seara primei zile de competiție a avut loc un moment special, mai exact o premiere-surpriză din partea organizatorilor, dedicată echipelor naționale de seniori și juniori, medaliate la Campionatele Mondiale din acest an. Un alt moment special, dar din a doua zi, cea de sâmbătă, a fost celebrarea întregii activități dedicate gimnasticii românești de doamna Maria Fumea, dar și retragerea din activitatea lotului naţional de seniori a doamnei Petra Teleman.

A fost un concurs foarte frumos, toată lumea a fost foarte mulțumită. Mă bucur pentru sportivi, am făcut un concurs foarte bun. Cu ajutorul unui sponsor cu suflet mare, toți sportivii și antrenorii loturilor naționale au primit plachete și cadouri pentru rezultatele excepționale obținute la Campionatele Mondiale din acest an, de la Pesaro (Italia). Mă bucur că am reușit să fac acest moment frumos și să le fac această premiere, ne-a declarat Elza Fărcuța, antrenoarea de la CSM Arad, cu un dublu rol la Naționale, atât de tehniciană, cât și de organizatoare.

Revenind la competiția propriu-zisă, medaliile și clasările bune pentru gimnaștii arădeni au venit mai multe la Campionatele Naționale. CSM Arad s-a ales cu șase medalii, dintre care una de aur, adusă de Melissa Fărcuța, trei de argint și două de bronz!

Iată și cele mai bune rezultate ale arădenilor, la Naționalele de gimnastică aerobică, ediția 2024:

CSM Arad / UNEFS București (Melissa Fărcuța – CSM Arad, Raisa Alexe, Emma Rotaru), locul 1 la categoria a I-a, trio;

CSM Arad 1 (Sara Buda, Alina Căpitan, Cristina Berbece), locul 3 la categoria a I-a, trio;

CSM Arad 2 (Alessia Coman, Hanna Cojita, Maria Neacșu), locul 4 la categoria a I-a, trio;

Rania Popescu (CSM Arad), locul 6 la categoria a III-a, individual;

Alexandru Berbece (CSM Arad), locul 2 la categoria a I-a, individual;

Alina Căpitan (CSM Arad), locul 6 la categoria a II-a, individual;

CSM Arad / ACS Gymteam Arad 3 (Patricia Ica, Riana Suteu, Larisa Gyenghel), locul 5 la categoria a II-a, trio;

CSM Arad (Hanna Cojita și Alexandru Berbece ), locul 2 la categoria a I-a, perechi mixte;

CSM Arad 1 (Melissa Farago, Rania Popescu, Giulia Kapca), locul 5 la categoria a III-a, trio;

Daria Kasler (CSM Arad), locul 7 la categoria a I-a, individual;

David Blidar (CSU Arad), locul 5 la categoria a II-a, individual;

CSM Arad (Melissa Farago, Rania Popescu, Giulia Kapca, Izabela Nemeti și Anya Stănică), locul 2 la categoria a III-a, grup;

CSM Arad 1 (Melissa Fărcuța, Sara Buda, Cristina Berbece, Hanna Cojita, Alexandruj Berbece), locul 3 la categoria a I-a, grup;

CSM Arad 2 (Alessia Coman, Daria Kasler, Dora Rubinstein, Alina Căpitan, Maria Neacșu), locul 4 la categoria a I-a, grup;

Vlăduț Popa (CS Universitatea Arad), locul 4 la seniori, individual;

Darius Branda (CS Universitatea Arad), locul 5 la seniori, individual;

Melissa Fărcuța (CSM Arad), locul 4 la seniori, individual.

Foto: Facebook, Federația Română de Gimnastică.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate