UTA, obosită și fără ritm, se întoarce cu mâna goală din Secuime

by Sorin Haut

Pauza competițională nu i-a prins bine UTA-ei, care legase două victorii la rând și părea să reintre serios în lupta pentru play-off din SuperLiga. Doar că după cele două săptămâni de pauză am văzut în această seară parcă o altă echipă, fără ritm și nerv și destul de obosită. Sepsi, fără să arate mare lucru, a profitat de somnolența arădenilor și a câștigat la limită, scor 1-0, prin reușita de pe finalul primei reprize, când Cosmin Matei a surprins întreaga defensivă utistă. Rednic nu a putut conta pe Iliev, Tsouka și suspendatul Kadiri dar și dincolo au lipsit doi oameni importanți de atac, Debeljuh și Oberlin. La meciul din secuime au fost prezenți și vreo 20 de suporteri arădeni, însă nu membri din galerie. Gazdele au început mai bine, Popa respingând greu șutul lui Kallaku, iar din cornerul rezultat, Ciobotariu a ratat incredibil, de la câțiva metri, când Omondi a respins de pe linia porții. Apoi, Matei a șutat din afara careului, puțin peste vinclul porții arădene. În minutul 18, UTA a cerut penalty la o palmă peste față aplicată de Ninaj lui Costache, dar s-a fluierat fault în atac și cei din camera VAR nu au intervenit.

Golul lui Cosmin Matei a făcut diferența în final

Prima acțiune mai periculoasă a echipei lui Rednic a venit abia în minutul 29, când mingea a ajuns la Joao Pedro, dar acesta a tras slab, direct în brațele portarului advers. S-a jucat apoi între cele două careuri, până în minutul 44, când dintr-un simplu aut s-a făcut 1-0, Cosmin Matei profitând de o minge în careu și cu un șut plasat în cros, Popa era bătut. În al doilea minut de prelungire, Poulolo a reușit o foarfecă de efect din interiorul careului, dar portarul Gyenge a fost atent. Supărat pe randamentul multor jucători, Rednic a intervenit prompt la pauză și i-a schimbat pe Pedro, Trif și Câmpanu cu Fabry, Mabea și Dumiter, fără însă ca mutările să dea roade. Totuși, în minutul 56, Ninaj l-a agățat în careu pe Dumiter și cei din VAR s-au făcut din nou că plouă, deși la Sfântu Gheorghe a fost senin și frig. O fază la care se impunea penalty!

UTA a jucat slab, dar trebuia să primească un penalty

UTA a forțat mai mult în partea a doua, dar ocaziile au venit foarte greu, deși nou intrații Vuletich și Zsori au avut două șanse bune în ultimele minute, ambii șutând din poziții bune în afara porții. Finalul a fost o chinuială de fotbal și Sepsi a câștigat trei puncte mari, după un meci slab. De la promovarea în SuperLigă, UTA nu a reușit să câștige la Sfântu Gheorghe și nici măcar să marcheze vreun gol. În șase meciuri disputate, Sepsi s-a impus în patru și au mai fost două remize albe. Covăsnenii leagă două victorii după succesul de azi și urcă pe 7, la un punct de play-off, în vreme ce UTA suferă a patra înfrângere stagională, coborând momentan pe 9, cu 15 puncte, dar cu șanse de a mai fi depășită de alte echipe în această etapă. Utiștii au dat dovadă încă o dată că pasul spre zona de play-off e greu de făcut.

Formații:

Sepsi: Gyenge – Haruț , Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – M.Sota – Kallaku (Alimi), El Sawy (Oroian), C. Matei (Neskovic), Fl. Ștefan (Hajdin) – Coman (Siger).

UTA: R. Popa – Râpă, Paulolo, Benga, Trif (Mabea) – Hrezdac, Van Durmen (Vuletich) – Câmpanu (Dumiter), Joao Pedro (Fabry), Omondi – Costache (Zsori). 

Au arbitrat: Horațiu Feșnic (Cluj) – la centru, V. Avram (București) și Al. Cerei (Cluj) – asistenți.

Foto: UTA Arad, Facebook

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate