FCC UAV a câștigat confortabil în fieful lui „U” Cluj, în Liga Națională de baschet

by Sorin Haut

Examenul de la Cluj-Napoca a fost trecut cu brio, astăzi, de baschetbalistele de la FCC UAV Arad, câștigătoare la scor pe terenul Universității, în sala Horia Demian. Misiunea galben-albastrelor părea inițial dificilă, doar că gazdele nu au mai contat pe două din stranierele ce au jucat bine în dubla cu Iraklis Salonic, din preliminariile EuroCup, mai exact polonezele Karolina Stefanczyk (plecată între timp în Italia, la Bolzano, care a și anunțat azi transferul) și Zuzanna Krupa. Așadar, formația lui Miroslav Popov a profitat și de cele două mari pierderi din tabăra Clujului, dar chiar și așa, cu 2-2 la straniere, diferența de valoare a fost considerabilă și pe mâna româncelor, ca dovadă scorul final, 53-79 (16-23, 12-19, 10-25, 15-12). O adevărată demonstrație de forță pusă în practică de vicecampioana en-titre, care nu i-a dat practic nicio șansă adversarei sale. Cu Panait, Podar, Jovancevic, Mititelu și Animam, Aradul a fost la timona meciului din primul până în ultimul minut, cu un incredibil 16-0 în favoarea sa după aproape șase minute.

Animam a făcut legea sub panouri, iar româncele Aradului au fost în mână bună

La pauza mare diferența era la fel de consistentă, 42-28 în favoarea trupei de pe Mureș, pentru ca sfertul trei să pecetluiască definitiv soarta partidei, cu un neverosimil 25-10 tot în favoarea arădencelor și un parțial 67-38 după 30 de minute! FCC UAV a mai redus motoarele în ultimele minute, permițându-le adversarelor să câștige ultimul sfert, pentru o victorie oricum concludentă, la 26 de puncte diferență! MVP-ul meciului a fost filipineza Animam, cu 21 de puncte și 17 recuperări, indice de eficiență 35!, secondată de Podar, autoare a 18 puncte, dintre care trei triple și Panait, 15 puncte, și ea cu trei reușite de trei puncte. De partea cealaltă au ieșit la rampă Ruxandra Chiș, 15 puncte, dintre care patru triple și americanca Carter, 12 puncte.

Start pozitiv de sezon pentru FCC UAV: vine derby-ul de la Arad, cu Sepsi!

Așadar, victorie clară pentru FCC UAV, care își continuă startul bun de sezon, după dubla victorie din primul tur al Cupei României, împotriva Sportului Studențesc, urmată de succesele lejere din campionat, cu Agronomia și Universitatea Cluj. Un duel de tradiție (cu 23 de titluri adunate împreună, 14 pentru U și 9 în dreptul Aradului) onorat cum se cuvine de formația arădeană. Urmează însă primul meci cu adevărat dificil, cel de săptămâna viitoare, când la Arad vine Sepsi Sfântu Gheorghe, una din cele două reprezentante ale României în grupele FIBA EuroCup Women.

Formații:

U.Cluj: Chiș 15 (4×3), Carter 12, Cortez 8 (2×3), David 6, Lipovan 6, Bara Nemeth 3 (1×3), Rus 2, Kozman 1, Farago, Bota, Popovici, Horvath. Antrenor: Ioannis Koukos.

FCC UAV Arad: Animam 21, Podar 18 (3×3), Panait 15 (3×3), Mititelu 9 (1×3), Jovancevic 7 (1×3), Dobă 7 (1×3), Ciotir 2, Negru, Valea. Rezerve: Cucu, Hadzovic. Antrenor: Miroslav Popov.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate